Christiaan zegeviert in Gerwen

door | apr 10, 2023 | Junioren wielrennen

Deel dit bericht via:

Tweede Paasdag, voor vele paaseieren zoeken en gezellig met het gehele gezin met naar de woonboulevard. Maar niet voor onze junioren. Zij stonden vandaag om 12:15 uur aan start in de de 55e Ronde van Gerwen. Een koers in het Brabantse landschap waar Christiaan van Rees de beste in bleek.

Koers! Dat was wat de junioren van Westland Wil Vooruit wilden maken. Tim van der Poel opende de koers en reed na twee ronden weg met een groepje. Christiaan was alert en sprong een paar rondjes later samen met Guus van den Eijnden van WV Scheijndel naar de koplopers toe. Hierdoor werd de kopgroep zeven man. De samenwerking was goed en de voorsprong groeide uit tot ruim een minuut. Het bleek de slag te zijn, want het peloton kon niet meer aansluiten.

In de finale werd er een aantal keer geprobeerd om weg te rijden uit de kopgroep, maar niemand kon het verschil maken. Het werd dus sprinten met de kopgroep in straten van Gerwen. Een kolfje naar de hand van Christiaan. De rappe renner uit Groot-Ammers kwam als eerste uit de bocht en stond deze positie niet meer af. En daarmee won Christiaan de eerste koers voor onze ploeg in 2023. Tim eindigde als zevende.

Achter de kopgroep reed Liam van Os naar plek 9. Pepijn de Kok werd elfde. Jarne vd Ven bolde als 17e over de meet en Job Nievelstijn werd 22e. Twee man in de koogroep en drie man in de top 10. Een topkoers van onze jongens! Op naar de volgend weekend. Dan rijdt het team op zaterdag de Arno Wallaard memorial en Tombroek Koerse in België.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • reddit

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest