De eerste Fokker Slag om Woensdrecht

Deel dit bericht via:

Voor de Elite/belofte renners van Westland Wil Vooruit kwam er 2 weken geleden opeens nog een wedstrijd op hun kalender terecht. Een geheel nieuwe klassieker, De Fokker Slag om Woensdrecht. Deze klassieker is onderdeel van de Topcompetitie.

De renners krijgen 168 km in 7 omlopen voor hun wielen met, zoals in het voorwoord stond geschreven, heerlijke polderwegen naar een bochtige “boompjesdijk”  en ook hier ligt er 2 km kasseien per omloop van 26.8 km. De finish ligt op de Scheldeweg, waar begin dit jaar nog het WK veldrijden werd verreden.

De start is voor de Westland Wil Vooruit renners Coen van Kleef, Wilfred Slieker, Luuk van der Wal, Falko Rosbergen, Nick Brabander en Tim Breugem wat rommelig. Dan de mop van de dag, er stonden geen renner van Westland Wil Vooruit aan het vertrek toen het startschot klonk voor de neutralisatie. De begeleiding is nog gaan zoeken, maar tevergeefs. Gelukkig kon verzorger Corlinda bij de KNWU jury nog regelen dat de renners tijdens de 6,5 km neutralisatie konden aansluiten. De ploegleider is weer in koers gegaan en de verzorgers naar het eerste ravitaillering punt. Als dan in de verte een Asterix en Obelix stofwolk komt aan denderen, spotten de verzorgers de “verdwaalde” WWV renners, Pffff.

Het tempo in de wedstrijd was hoog en door de vele aanvallen werd het peloton diverse keren in stukken uiteen gereden. Door het mooie weer, weinig wind, komt het peloton toch elke keer weer bijeen. Voor Falko was het door maagproblemen na ¼ wedstrijd einde wedstrijd. Na 100 km wedstrijd zakte Luuk zijn zadel, waardoor hij van fiets moest wisselen. Omdat WWV via een wildcard was aangemeld hadden we volgwagen 26. Dan duurt het wel even voordat de ploegleiderswagen van voren is en hij kon wisselen van fiets.

Op het moment van de fietswissel wordt er weer even aan de boom geschut in het peloton en rijden er diverse groepjes geloste renners tussen de volgauto’s. Zo moet ook Luuk aansluiten bij een groepje geloste renners waar ook Tim was beland. Door de hoge snelheid waren zijn benen helemaal leeg gereden en konden ze jammer genoeg de douche gaan opzoeken. Er wordt in de Topcompetitie toch echt wel wat sneller gereden dan de clubcompetitie.

Nick rijdt een dijk van een wedstrijd. Hij zit constant bij de eerste 20 van het peloton en probeerde zo af en toe mee te zitten met een kopgroep. Dit werd hem echter te veel. Ook zijn topbenen kregen een parkeer muntje.

Van de 6 “verdwaalde” WWV renners rijden er nog 2 stug door in het voortrazende peloton. De benen van Coen en de good old Wilfred zijn uitstekend vandaag en rijden deze afmattings wedstrijd (met een gemiddelde van 45 km per uur) in het peloton uit als 49e en 71e .

Eind goed al goed. Na afloop kunnen de “verdwaalde” renners van de elite/belofte er om lachen dat ze de geneutraliseerde start hebben gemist maar realiseren zich zeker dat ze mazzel hebben gehad dat ze tijdens de neutralisatie nog ergens hebben kunnen aansluiten. Zo zie je maar dat er, ondanks leeftijd en ervaring, nog altijd wat valt te leren! Op naar de volgende koers!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest