Duurzaamheid

Wielervereniging Westland Wil Vooruit wil samen met hoofdsponsor Renewi een duurzame vereniging zijn. Zo is het parcours volledig voorzien van LED verlichting en liggen er zonnepanelen die de volledige stroomvoorziening van de club verzorgen.

Om duurzaamheid binnen de wielersport uit te dragen vinden WWV en Renewi het belangrijk dat het NK zo duurzaam mogelijk en CO2 neutraal wordt georganiseerd. Zo is bijvoorbeeld het vernieuwde MTB parcours aangepast met 100% gerecyclede materialen.

Verder zal WWV de CO2 uitstoot van de wedstrijden compenseren. Dit doen we via de organisatie Trees for All. Deze organisatie plant bomen in projecten over de gehele wereld en die bomen compenseren de CO2 uitstoot. Als organisatie koop je dus bomen ter CO2 compensatie. Voor meer informatie: https://treesforall.nl

Onze mobiliteitspartner Wittebrug (autodealer van onder andere Volkswagen, Skoda, Audi en Seat met vestigingen in onder andere De Lier) compenseert de geschatte CO2 uitstoot van de autokilometers van de deelnemers ook door middel van de aanschaf van bomen via Trees for All.

Als deelnemer of ouder kunt u ook een bijdrage leveren door een boom aan te schaffen of op 25 september een vrijwillige bijdrage te doen. https://treesforall.nl/plant-een-boom/

Duurzaamheid betekent ook bewust consumeren. Voedsel wat je van dichtbij haalt is minder milieubelastend dan voedsel uit bijvoorbeeld Zuid-Amerika. Het Westland is dé regio in Nederland waar op een zo energiezuinig mogelijke manier groente en planten gekweekt worden. We serveren daarom op het NK ook heerlijke WESTLANDSE tomatensoep.

Pin It on Pinterest