Een weekendje koersen in België voor het Elite/belofte team van WWV

Deel dit bericht via:

Zaterdag 8 juli – Wingene.

De renners van Westland Wil Vooruit, Wilfred Slieker, Tim Breugem, David vd Berg, Piotr Havik , Twan vd Drift en Marnix Bos vertrokken om 14:00 uur in het bloedhete Wingene voor een wedstrijd over 152 km.

Op de vlakke omloop van bijna 13 km. is het moeilijk om een ontsnapping te creëren. De renners hebben er wel zin in ondanks het tropische klimaat vandaag. Er zijn heel veel ontsnappingen maar tot half koers worden deze ontsnappingen terug gepakt. Voor David is te lang op het kantje rijden nog even te veel gevraagd, hij moet hierdoor het peloton laten rijden.

Halverwege de wedstrijd rijden er 6 renners weg met Marnix Bos. Uiteindelijk wordt het een 25 koppige kopgroep. Ook Wilfred heeft geprobeerd de oversteek te maken. Piotr is dit wel gelukt. Dus 2 renners van WWV in de grote kopgroep aanwezig. Voor Marnix gaat het toch te snel en moet jammer genoeg de 24 renners laten rijden. Hij neemt weer plaats in het peloton waar Twan en Wilfred ook hun steentje bijdragen om de ontsnapping tot stand te houden.  Met nog 2 ronden te rijden krijgen we toch een algemene hergroepering.

Het peloton dendert door, maar toch komt er nog een kopgroep tot stand in de laatste ronden. Ook hierin is Piotr aanwezig. De voorsprong is niet zo heel erg groot. Maar ze halen het wel. Uiteindelijk wordt Piotr 5. Wilfred, Marnix, die zijn kruit al verschoten had in de kopgroep en Twan die heel graag had willen mee sprinten in het peloton, kreeg ketting problemen, finishen in het peloton.

De renners mogen trots zijn wat ze vandaag hebben laten zien. Ze krijgen een hoop complimenten van hoe ze allemaal vandaag gekoerst hebben. Een goede opsteker voor de wedstrijd voor morgen.

Zondag 9 juli – Sinaai

Na een “goede” nachtrust en een prima ontbijt in Hotel Lepelbed, rijden we naar Sinaai waar vandaag de GP stad Sint Niklaas van start gaat. I.v.m. wegwerkzaamheden word er dit jaar niet gestart in Sint Niklaas.  Ze hebben een kasseien omloop klaarliggen in Sinaai voor de renners.

Voor de brommers van WWV, Piotr Havik, Twan vd Drift, Marnix Bos Wilfred Slieker en David vd berg is de omloop 11 km. die de renners 14 keer moeten rijden.

In de eerste ronden rijdt de groen/blauwe brigade van WWV geheel voorin het peloton. David kwam de eerste ronden niet van kop af. Als hij het dan welletjes vind neemt hij een plaatsje in het peloton.

Wat de weersvoorspelling ook aangaf kwam ook, regen!

David heeft al achter een valpartij gestaan en komt niet meer terug bij het peloton.

En dan in de 3de ronde slaat het noodlot toe. Marnix valt hard. Etienne (ploegleider) komt als eerste bij hem aan. Een hoofdwond, ellebogen en rug zijn geraakt. Ook zijn fiets komt er niet af zonder breuken. Het resulteert in een ritje ziekenhuis. Verzorger Gerard rijdt met hem mee naar het ziekenhuis. Gelukkig zijn we vandaag met 2 verzorgers. Corlinda kan met de bevoorrading doorgaan.

Wilfred heeft het in het begin van de wedstrijd achterin het peloton niet helemaal naar zijn zin. Naar voren rijden lukt ook lekker, door de vele valpartijen. Halfweg koers komt hij op stoom en kan hij beginnen met naar voren rijden. Er zijn heel veel valpartijen. Vooral op de kasseienstroken is de hel.  Ook Wilfred slaat tegen de keien en is er helemaal klaar mee. Met een pijnlijke pols staak hij de strijd.

Er zijn nog 2 WWV’ers in koers. En wat voor twee. Die zijn niet bij de eerste 20 weg te krijgen. Piotr hoef je niks te zeggen over hoe en wat, hij ademt koers. Het is een groot voorrecht om hem voor de renners en staf bij WWV in huis te hebben.  De informatie die hij geeft wordt opgezogen als een spons door veel renners. Ook voor Twan, die nu in de finale van de wedstrijd zit, is hij van onschatbare waarde.

Met nog 30 km. te rijden proberen ze samen een kopgroepje te vormen maar dat lukt niet. Er wordt direct gereageerd. En dan denkt Twan: nu ga ik het proberen. Maar daar dacht zijn voorband helaas anders over. Met een knal ontploft zijn voorband en kan hij wachten op de ploegleiderswagen. Gina, de mecanicien dit weekend, helpt hem zo snel mogelijk.

Twan heeft weer een topdag en rijd gewoon weer terug naar het peloton, waar ondertussen Piotr is gedemarreerd en alleen op kop rijdt. Er volgt daarop een groepje van 6 renners. Piotr besluit toch met nog 16 km. te rijden om de 6 achtervolgers terug te laten komen. Dan begint het aftasten van de renners in de kopgroep. 2 x 2 renners van een zelfde team. De rest eenlingen.

Ik (Corlinda) kijk de finish straat in, in afwachting van wat er komen gaat. 1 renner heeft toch nog kunnen ontsnappen en ik zie dat Piotr kort daarna een mooie 3de plaats pakt en Twan in het peloton nog een 29ste plek bemachtigt.

Uiteindelijk kunnen we gelukkig een flink gehavende Marnix ophalen uit het ziekenhuis en weer richting Honselersdijk vertrekken.

Op naar de volgende wedstrijd in de Ardenne. De 4 daagse van de Province Cycling Tour. Heel veel succes daar allemaal!

Hieronder de links naar de foto’s:

https://photos.app.goo.gl/oRyfjZRJUeiqAfgF8

https://photos.app.goo.gl/DUeY9NGxAcVygAWx5

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest