Finale clubcompetitie Elite/Beloften

Deel dit bericht via:

In Friesland was zondag 17 september de finale van de Clubcompetitie elite/belofte. Een nieuwe wedstrijd in de kalender. De omloop van Ooststellingwerf in en rond het Friese Oosterwolde. Een omloop van 20,8 kilometer.

De renners van WWV, Jules Sla, Marnix Bos, Falko Rosbergen. Tijn Voerman, Coen van Kleef en Wilfred Slieker starten om 12:00 uur. In de regen en dus op natte wegen mogen ze 8 omlopen en een aanloopronden van 14,8 km. afleggen. Het enige dat er gemist werd was de wind. Waaieren vandaag in Friesland zat er dus vandaag even niet in.

WWV staat voor de start 13de in het stand om de clubcompetitie. Het zijn de andere clubs die de koers zullen gaan bepalen. De brommers hopen op een hele late aanvalspoging waar ze met mee kunnen sluipen, dus de opdracht is: zuinig rijden.

Door de regen is het in het begin van de wedstrijd erg onrustig, wat lijdt tot wat valpartijen. In de eerste omloop is er een kopgroep van 10 renners. Door de snelle start is Jules de eerste van WWV die al vroeg in de wedstrijd het tempo niet bij kan houden.

De 10 koplopers werken goed samen en  krijgen al gauw een voorsprong van ruim 1 minuut. De 5 renners van WWV rijden nog “lekker” mee in het peloton.

Met nog 3 ronden te rijden loopt de voorspong van de 10 koplopers eindelijk terug naar een halve minuut. De vroege kopgroep wordt met nog 2 omlopen te rijden terug gepakt.

In de laatste 40 km is het Marnix die een bezoekje brengt aan het asfalt. Gelukkig zonder erg, maar het oponthoud heeft hem een minuut gekost dus komt hij jammer genoeg niet meer terug in het peloton.

In de finale vormt zich een kopgroep van 5 renners die van het peloton niet veel ruimte krijgt. Renners van WWV ontbreken jammer genoeg in deze groep, maar de clubkoploper in de competitie gooit de hele boel dicht op de smalle wegen van Friesland. Ze hebben immers een renner in de kopgroep rijden. Op deze manier  is er ook geen doorkomen aan voor de WWV brommers.

Zo loopt de kopgroep in de laatste omloop met 50 seconden uit en kunnen deze koplopers uitvechten wie er gaat winnen. Spijtig genoeg krijgt Tijn nog een lekke achterband. Hij kan zich niet meer mengen in het sprintgeweld van het peloton.

Wilfred, Coen en Falko finishen in het peloton. Tijn komt wat later over de finish. WWV blijft in de einduitslag van de clubcompetitie 13de. S

Dit maakt naar meer en wij kijken naar boven voor het volgend seizoen en hopen op meer wedstrijden in de clubcompetitie. Dit jaar waren het er 5. Deze nieuwe wedstrijd was een goed georganiseerde en mooi koers!

Het verslag van de koers is te vinden op:

(1) Omloop van Ooststellingwerf 2023 – YouTube

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest