Jeugdploeg verrast met een 2e plaats op het NCK

door | okt 15, 2022 | Nieuws

Deel dit bericht via:

Op zondag 2 oktober reed Westland Wil Vooruit met 4 teams het Nationaal Clubkampioenschap Tijdrijden in Dronten. Op een lang parcours van 20 kilometer voor de jeugd en 33 kilometer voor de andere categorieën werd er sterk gepresteerd.

In de ochtend was het de beurt aan de 2 jeugdploegen. De jongens (Noel Goijert, Sten van der Eijk, Splinter van ‘t Hoff, Zeb Olsthoorn) behaalde na een sterke race een hele mooie 2e plaats op máár 3 sec van de winst. Een onverwachte 2e plaats voor ons waar ook de concurrentie geen rekening mee had gehouden, dat bleek uit de verbaasde reacties van de andere ploegen. De voorbereiding met de jongens was kort, maar dat er een podiumplek in zat, dat vertrouwen was er wel bij de ploegleiding (o.l.v. Luc van der Hoeven en Mark Stijger). Dat het uiteindelijk zo close was, dat had niemand verwacht.

De jongens waren apetrots op hun prestatie, ze hebben nergens iets laten liggen en dit was het maximale haalbare voor nu.  en hielden er een mooie medaille als herinnering aan over. Noël, Sten en Splinter zijn volgend jaar nieuweling en hielden een mooie medaille als herinnering aan de jeugd over.  Zeb Olsthoorn rijd volgend jaar bij categorie 7 en mag dus nog een keer terugkomen.

Dan was er nog de andere jeugd ploeg. Deze bestond geheel uit meiden en moesten het opnemen tegen andere ploegen met daarin ook jongens. Ze werkte goed samen en waren erg tevreden met hun resultaat (24) tussen alle jongensteams. In de B categorie werd er gestart met 2 nieuwelingen en 2 junioren. Deze renners werkten goed samen met elkaar en verraste met een 4e plek. Het verschil met het podium was te groot, maar met 2 nieuwelingen aan de start beloofd dat veel voor de toekomst! De elite/belofte werden keurig 6e in het sterke deelnemersveld.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest