Jeugdwedstrijd Alphen aan den Rijn

door | apr 18, 2023 | Nieuws, Jeugd wielrennen

Deel dit bericht via:

Zondag 16 april werd de jeugdronde van Alphen aan den Rijn gereden. Deze wedstrijd is een kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. Door de annulering van de NK kwalificatiewedstrijd voor de meisjes op 15 april in Dordrecht werd dit ook een NK kwalificatiewedstrijd voor de meisjes. En hoe leuk is het om al die WWV tenues aan de start te zien.

In categorie 1 werd WWV vertegenwoordigd door Evi Weeber, zij werd overal 6e en behaalde helaas net geen podiumplaats ze werd 4e. Er waren 8 renners gestart, 2 jongens en 6 meisjes.

In categorie 2 reed Ynte Alleblas van WWV zij kwam als 6e over de finish maar behaalde een mooie 2e plaats bij de meisjes.

Er reden in categorie 3 6 jongens mee van WWV te weten, Arthur Garrat, Thijs van der Worm, Nijs Alleblas, Hessel Groenewegen, Quinten en Roëll Kohler. In totaal zijn er 18 jongens en meisjes gestart. Cheyenne werd 1e,  Arthur kwam als 4e over de streep maar heeft een mooie 3e plaats gereden. Thijs kwam als 5e over de streep en werd dus 4e. Hessel finishte als 7e maar werd 6e Quinten kwam als 12e over de streep maar behaald een fraaie 9e plaats. Nijs eindigde als 14e maar werd 10e en Roëll finishte als 17e maar werd 13e. Er stond een frisse wind en eventjes voor de start van categorie 1 had het nog geregend. Gelukkig was het uiteindelijk droog maar koud was het wel.

In categorie 4 stonden er 4 WWV renners aan de start van de in totaal 27 renners. Helaas finishte er maar 26. Olen Olsthoorn (overall 7, 4e plaats), Boaz Goijert (overall 11, 7e plaats), Stijn Weeber (overall 15, 11e plaats) en Teun Gardien (overall 16, 12e plaats) reden een mooie wedstrijd.

In categorie 5 reed Oona Alleblas reed als enige van onze vereniging. Zij kwam als 10e over de finish maar haalde een 2e plaats. Er deden 2 meisjes mee in deze categorie, er reden 17 jongens.

In categorie 6 stonden 6 WWV’ers aan de start te weten Milou van de Beek (overall 8, 4e plaats), Jordy Koenis (overall 17, 9e), Lars van Schie (overall 11, 5e), Iker Slotboom (overall 24, 14e plaats), Feline Steijn (overall 12, 7e), Maxime Takken (overall 18,9e plaats), Er reden in totaal 30 renners waarvan 12 meisjes en 18 jongens.

In categorie 7 reden er 2 renners van WWV mee. Matthijs de Haan pakte hier een mooie 1e plaats en Niels van Eeghem behaalde een mooie 6e plaats. In totaal zijn er 15 renners gestart.