Junioren met een goed gevoel het seizoen uit

door | okt 10, 2022 | Junioren wielrennen

Deel dit bericht via:

Een lang seizoen! Dat was het afgelopen juniorenseizoen. Eind februari begonnen we met Kuurne-Brussel-Kuurne en afgelopen zondag werd het afgesloten op de iconische La Redoute met de GP Phillipe Gilbert. Een koers waar menig wereldtopper aan start stond en ook Jarne en Sjoerd. Als district Zuid Oost Nederland Team Brabant stonden we aan start. Weer eens wat anders dan Westland Wil Vooruit :-). Dit had te maken dat Brabant te weinig renners hadden en er al een eerdere samenwerking was tussen Westland en het district uit Brabant.

De GP Philipe Gilbert leidde de renners twee dagen lang over de mooie wegen die de grootmeester zelf ook in zijn juniorenjaren heeft gereden. De eerste etappe was wat tam. Zo hier en daar werd er aangevallen, maar niemand kon echt weg komen op het glooiende parcours die was uitgetekend. Het werd dus een massasprint waarbij Sjoerd en Jarne zich lieten verrassen en 5 seconden aan hun broek kregen. Een leermoment voor beide heren.

Dag twee was serious business. Flinke klimmen met in de laatste 5 km anderhalf keer La Redoute. 1 keer volledig, en de finish lag halverwege de Redoute. Sjoerd wilde laten zien dat hij zijn mannetje kan staan tussen de wereldtoppers en dat deed hij ook! Want toen de grote mannen waaronder onze Menno Huising aan de boom gingen schudden zat Sjoerd mee! Hij kon volgen tot aan eerste La Redoute. Daar poefden de mannen van Sjoerd weg. Sjoerd kon niet anticiperen op het feit dat de rest een betere punch hadden op de Redoute. Maar desondanks werd hij knap 15e! Een topprestatie van Sjoerd, die sinds dit jaar pas echt klassiekers rijdt!  Jarne kwam als 39e over de finish.

Het was een mooi weekendje met veel leermomenten. Seizoen is nu klaar en we kijken tevreden terug op dit seizoen. Er zijn enorme stappen gezet. Volgend jaar gaan we deze lijn doorzetten met dezelfde kern renners. Vrijwel alle eerstejaars junioren en tweedejaars nieuwelingen blijven, dus kijken we uit naar wat komen gaat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest