Juniorenploegen Westland Wil Vooruit en WPGA gaan samenwerking aan voor seizoen 2023

door | sep 6, 2022 | Junioren wielrennen

Deel dit bericht via:

Het landschap van de junioren veranderd. Er zijn de laatste jaren minder wedstrijdrenners bijgekomen. De juniorenploegen worden steeds professioneler en sinds dit jaar bestaat Cycling class. Een initiatief van Jumbo-Visma om talent beter te doen laten ontwikkelen vanaf de junioren.

Door al deze veranderingen moet je innovatief zijn en op zoek gaan naar nieuwe oplossingen om je te onderscheiden van andere. Waar liggen de kansen? Hoe ga je het oplossen? Dat zijn de twee vragen die wij als ploegleiding ons hebben gesteld. De kansen liggen in een goed gebalanceerd programma waarbij elke renner wordt uitgedaagd en waarbij je als ploeg altijd voor het maximale kunt gaan. En hierin biedt een samenwerking enorm veel mogelijkheden!

Samen sterk

De juniorenploegen van Westland Wil Vooruit en WPGA zijn in veel vlakken hetzelfde. Een goed team met veel potentie, een goed programma en goede begeleiding. Maar voor de echte topkoersen in het buitenland komen we individueel net even te kort. En daar biedt de samenwerking een oplossing. Door 4 tot 6 van deze topkoersen samen te rijden bieden we de toppers een goed programma, kunnen we als team het niveau aan en kan iedereen lekker bij zijn eigen vereniging blijven om zich door te ontwikkelen als renner.

Renner Centraal

De samenwerking bestaat samenwerking uit maximaal 4 tot 6 buitenlandse meerdaagsen wedstrijden van Europees topniveau bij de junioren. Koersen zoals De Acht van Bladel, Axel en Kontich worden gewoon apart van elkaar verreden. Ook de topcompetitie zullen Westland Wil Vooruit en WPGA apart van elkaar rijden.

In deze samenwerking staat de renner centraal. Door goed te kijken naar wat de renner nodig heeft kunnen we per renner een uitgebalanceerd programma bieden op zijn niveau.

Het maximale eruit halen

De ploegleiding van beide ploegen denken met de samenwerking het maximale eruit kunnen halen. Kennis wordt onderling uitgewisseld, renners leren van elkaar en renners krijgen de kans om in topkoersen mee te doen voor de knikkers. Een ervaring wat enorm goed is voor hun koerskennis!

Beide ploegen zijn dan ook blij en trots op deze samenwerking die officieel in 2023 in zal gaan. Maar om alvast aan elkaar te wennen zal 17 t/m 18 september samen de Keizer der juniores worden verreden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest