Kasseienomloop van Exloo Elite/Belofte

Deel dit bericht via:

Zaterdag 9 maart was de eerste klassieker voor de elite/belofte van Westland Wil Vooruit. Om 13:15 uur klonk het startschot in Exloo voor de kasseienomloop van Exloo. Namens WWV stonden Coen van Kleef, Markus Meerbeek, herintreder Quiten Buijs, Luuk vd Wal, Marnix Bos en onze debutant Hein ter Linden voor 8 omlopen van 18 km met een keienstrook van 3,5 kilometer aan de start. Met de wind opzij op een polderweg beloofde dit vooral WAAIERS.

https://twitter.com/i/status/1766439663361823065

Vanaf ronde 1 zat Coen in de eerste waaier met Metec, BEAT en Volkers. Markus sloot in ronde 2 aan in de eerste waaier. Helaas voor Coen moest hij afhaken en kwam in de 3e waaier terecht waar hij ongelukkig lek reed en de koers niet uit kon rijden. Markus zat er nog wel bij in de eerste waaier maar na ronde 3 werd hij op de kant gezet en lag hij er af. In waaier 2 ging het goed totdat een lekke band roet in het eten gooide. Helaas duurde het lang voordat de volgwagen bij hem was en ging het niet lekker met de wielwisseling, kortom DNF door botte pech! Ook Luuk startte vooraan en ging er vol gas tegenaan. Helaas reed hij zichzelf helemaal over zijn toeren en moest de pelotons laten gaan. Hij heeft wel de koers uit kunnen rijden en is zeker tevreden over zijn start van het seizoen.

Voor Quinten was het vooral weer wennen. Wennen aan het wachten (45 minuten) bij de startstreep, aan het peloton rijden en het explosieve rijden. Alle begin is weer moeilijk maar je gaat er zeker komen Quinten! Het begin is weer gemaakt!

Marnix moest 2 keer van fiets wisselen wegens een zakkende zadelpen, dus helaas ook DNF. Voor Hein, die zijn allereerste klassieker reed, was het helaas ook na 2 ronden DNF.

https://1drv.ms/f/s!AjdCbdbIeAhjguJhJJO6G56SFQujxw?e=bsXKEg

Aanstaande vrijdag zijn de opnames bij de Westlandse Omroep Stichting (WOS) voor de ploegenvoorstelling van Westland Wil Vooruit waar onze mannen uiteraard vertegenwoordigd zijn. Deze uitzending is vanaf zaterdag 23 maart a.s. te zien via https://wos.nl/televisie/wos-sport

De volgende koers is op 24 maart a.s. en dit is de Omloop van Schoonderlogt.

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest