NK kwalificatiewedstrijd jeugdwielrennen Gouda

door | mei 1, 2022 | Nieuws, Jeugd wielrennen

Deel dit bericht via:

Vandaag stond er een NK kwalificatiewedstrijd op het programma in Gouda.

Voor Quinten en Roëll Kohler een spannende dag. Hun eerste landelijke wedstrijd. De tweeling rijdt in categorie 2. Hard gestreden en uiteindelijk samen over de finish gekomen waarbij Quinten zijn voorwiel net wat eerder over de finishstreep duurde. Ze hebben het enorm naar hun zin gehad en genoten van hun wedstrijd. Ze kijken nu al uit naar aankomend weekend voor hun 2e wedstrijd op het parkoers van WWV.

In categorie 5 stonden er 4 WWV renners aan de start. Vanaf de start werd er direct aanvallend gereden. Alle WWV renners konden zich goed handhaven in de groep. Verschillende aanvallen, waaronder ook van de WWV renners, werden opgezet om de groep kleiner te maken maar iedereen bleef in de grote groep. Alles draaide uit op een sprint waarbij Britt met een mooie 6e plek (4e meisje) als 1e WWV renner over de finish kwam.

Bij categorie 6 hadden we 1 ijzer in het vuur namens WWV. Over de koers is niet veel te vermelden. De renners hadden besloten er een wandeletappe van te maken. Vanaf het begin was het duidelijk dat het op een sprint ging uitdraaien. Matthijs de Haan reed een hele sterke sprint en kwam met ruime voorsprong als 1e over de meet.

Heel anders was de wedstrijd van categorie 7. 4 renners van WWV kwamen hierbij in actie. De eerste ronden veel verschillende pogingen om weg te komen uit te groep. Hiermee bemoeiden de WWV renners zich ook mee en lieten zich goed zien. Halverwege de koers kwam er een kopgroep van 4 renners met daarin 1 WWV renner. Deze groep reed snel een voorsprong van een halve minuut bij een. Tijdens de eindsprint was Nick Koenis de snelste van de kopgroep en mocht een overwinning bijschrijven. In de 2e groep kwam Sten als 2e over de finish wat hem een mooie 6e plek opleverde.