Maar liefst vier clubleden genomineerd voor de Westlandse Sportprijzen

Deel dit bericht via:

De goede prestaties van afgelopen jaar zijn niet onopgemerkt gebleven. Maar liefst vier leden van Westland Wil Vooruit zijn genomineerd voor de Westlandse Sportprijzen 2021! De genomineerden zijn Menno Huising in de categorie Lara van Ruijven Sporttalent van het jaar, Celine de Vreede en Jesse Flikweert in de categorie ID-renners en Mark Stijger in de categorie Beste sportcoach van het jaar.

Het afgelopen jaar heeft Menno een enorme stap gemaakt. Hij werd al vrij vroeg in het jaar toegevoegd aan de Nederlandse junioren selectie, waardoor hij veel ervaring kon op doen in mooie koersen zoals de Vredeskoers en het EK wielrennen. Die ervaring kwam goed van pas op het NK wielrennen. Hij wist namelijk op het zware parcours op en rond de VAM-Berg zich goed staande te houden tussen de nationale top. Hij wist als eerstejaars junior een mooie derde plek te behalen op dit NK. Een aantal weken later ging Menno weer los op de VAM-berg. Toen werd het EK veldrijden daar verreden. Menno eindigde toen als vijfde.

Jesse Flikweert en Celine de Vreede lieten hun talent zien op het NK voor ID-renners. Celine reed in de damescategorie naar goud bij zowel de wegwedstrijd als in de tijdrit. Jesse werd bij de junioren Nederlands kampioen in de tijdrit en haalde zilver in de wegwedstrijd. Beiden komen uit de jeugd van WWV. Naast fietsen voetbalt Jesse ook nog in een G elftal. Celine begon op haar 7e jaar op de racefiets bij WWV. Naast wegwielrennen rijdt ze ook in het veld.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • reddit

Tot slot is ook Mark Stijger genomineerd. Mark is afgelopen jaar de ploegleider van de nieuwelingen geweest en heeft misschien wel een van de meest succesvolste nieuwelingen jaren in de clubgeschiedenis meegemaakt. Hij wist met zijn ploeg namelijk drie Nederlandse titels te pakken (op de baan met Jan van Schaijk, in de tijdrit met Mees Vlot en op de weg met Sjors Lugthart), wist ook nog een tweede plek te pakken op het NK tijdrijden met Sjors Lughart, pakte top-10 noteringen in grote nieuwelingenwedstrijden zoals Tour de la Basse Meuse, Tour de la Pévèle en Course de La Paix.

Naast onze toppers is ook Mylène de Zoete genomineerd voor sportvrouw van het jaar. Mylène begon haar wielercarrière bij Westland Wil Vooruit. De Westlandse Sportprijzen worden op donderdag 27 januari uitgereikt tijdens het Westlands Sportgala in WestlandTheater De Naald. De uitreiking wordt live uitgezonden bij de WOS.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest