Mees en Jarne bij de snelste 5 junioren van Nederland

door | jun 22, 2022 | Junioren wielrennen

Deel dit bericht via:

Laagvliegen voor gevorderden. Zo mocht je het NK tijdrijden in Emmen dit jaar wel bestempelen. Een biljartvlak parcours met weinig bochten en een klein zuchtje wind. Het was dus een NK voor de brommers! Aan start voor Westland Wil Vooruit Jarne van der Ven en Mees Vlot. Aan hun de taak om het 29,4 km lange parcours zo snel mogelijk af te leggen.

Als eerst was Jarne aan de beurt. De sterke eerstejaars junior heeft dit jaar enorm veel stappen gemaakt in het tijdrijden. Samen met ploegleider Mark Stijger en zijn trainer heeft Jarne de afgelopen naar dit NK toegeleefd. Niets bleef aan het toeval over. Van aansnijden van de bochten tot zijn positie. Alles werd stap-voor-stap doorgelopen door het team van WWV om zo tot zijn doel te komen: top 5. Zijn start was goed. Na de eerste tussentijd klokte hij de snelste tijd van 10:54. Jarne bleef goed druk zetten op zijn pedalen en knalde met een gemiddelde van 48.217 km per uur naar een tijd van 36:35. Voor toen de snelste tijd, maar na Jarne moesten er nog een paar grote tijdritkanonnen komen.

Mees is zo’n tijdritkanon die vandaag wel eens de overwinning kon gaan pakken. Mees rijdt dit jaar voor de opleidingsploeg van Bora Handsgrohe. Zijn Nederlandse koersen rijdt hij voor Westland Wil Vooruit. Vorig jaar was Mees Nederlands kampioen bij de nieuwelingen voor toenmalig ploeggenoot Sjors Lugthart met een seconde verschil. Sjors rijdt dit jaar bij Willebrord Wil Vooruit rijdt op de weg, maar voor in de offroaddisciplines rijdt hij voor Westland Wil Vooruit . En laat nu Sjors net voor Mees starten. Een strijd der titanen dus! Mees startte goed en al snel had hij 11 seconden op Sjors te pakken. Het tempo bleef hoog bij Mees, maar hij moest er hard voor werken. Sjors had nog wat bewaard voor het finalestuk, want in de laatste 10 km wist hij zijn achterstand om te zetten in een voorsprong van 2 seconden. Hierdoor won Sjors het NK tijdrijden bij de junioren met een tijd 35:46. Dat is gemiddeld maar liefst 49.319 km per uur! En ook Mees had een bizar hoog gemiddelde. Hij trapte met 49.272 km per uur naar een tijd van 35:48.

Jarne werd uiteindelijk vijfde op 1 seconde van de nummer 4 Pepijn Venings en 49 seconden achter de winnaar. De gehele uitslag is hier te vinden: https://www.cyclingonline.info/data/4989-Junioren.htm 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest