Menno Huising volgend jaar naar opleidingsploeg van Jumbo-Visma Development Team

door | jun 23, 2022 | Junioren wielrennen

Deel dit bericht via:

Hij geldt als een van de beste junioren op dit moment en dat is de grote ploegen niet ontgaan. Wateringer Menno Huising rijdt volgend wielerseizoen bij het opleidingsteam van Team Jumbo Visma! Een supermooie stap voor Menno die het nu dus mag proberen bij de geel-zwarte brigade.

Vanaf het moment vanaf de eerste MTB trainingen bij Hein tot aan de junioren heeft Menno altijd laten zien dat plezier en talent hand-in-hand gaan. Hard werken tijdens trainingen op de club, maar ook altijd in voor een lolletje! Talent op de MTB en crossfiets liet hij al snel zien bij het Offroad team van Jeffrey met goede noteringen in het veld. Op de weg maakte Menno zijn eerste stapjes als echte coureur bij de nieuwelingen. In die categorie mocht hij mee met ploegleider Mark naar Tsjechië waar zijn klimtalent werd ontdekt. Daarna ging het snel. Als eerste jaars junior mocht hij vaak mee met de Nederlandse Selectie naar diverse Nation Cup koersen. Daar liet hij zien dat hij uit het goede klimhout is gesneden. Hij kon als eerstejaars junior met de beste mee omhoog en wist korte noteringen te rijden. Elke koers maakte hij weer stapjes, met als kers op de taart een derde plek op het NK bij de junioren op de VAM-berg.  Menno is vorig jaar overgestapt naar Willebrord Wil Vooruit vanwege een beter wedstrijdprogramma op de weg. Maar het contact tussen ploegleiding van Westland Wil Vooruit en Menno is altijd goed in tact gebleven. Elke koers wordt samen nog geëvalueerd en besproken. Daarnaast is Menno in de offroad disciplines gewoon nog actief voor Westland Wil Vooruit.

Nu mag Menno het dus proberen bij  Jumbo-Visma Development Team en daar heeft hij veel zin in! “Ik zie Jumbo-Visma Development Team als een erg professionele opleidingsploeg met een goede sfeer. Ik ben al een aantal keer aanwezig geweest bij een trainingskamp en daar heb ik een echte topsportmentaliteit aangetroffen. Samen met de goede omkadering en de fijne omgang met renners en staf maakt dit voor mij een droomteam. Leren en ontwikkelen staan de komende jaren voor mij op nummer een. Ik kijk uit erg naar die periode.”, aldus Menno.

 

Menno is een topper uit onze eigen opleiding en een voorbeeld voor onze jeugd. Wij wensen dan ook heel veel succes bij deze stap!

 

Foto: Team Jumbo/Visma

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest