Nieuwelingen winnen in Woensdrecht

door | mrt 20, 2022 | Nieuwelingen wielrennen

Deel dit bericht via:

De nieuwelingen kennen een goede start van het seizoen. Nadat Job Nievelstein de eerste klassieker in Yerseke won en Anco Ballif vorige week derde werd in Schijndel, was het vandaag Pepijn de Kok, die zijn handen in de lucht mocht steken in Woensdrecht.

Tien nieuwelingen van Westland Wil Vooruit stonden vandaag aan de start van het criterium van Woensdrecht. De organisatie had een pittig rondje uitgetekend, waar de hoogtemeters in de loop van de koers steeds zwaarder zouden gaan wegen. In totaal gingen er honderd nieuwelingen van start, die er in de eerste helft van de koers een zeer hoog tempo oplegden. Onze renners konden zich goed handhaven in het peloton. Na verschillende pogingen van renners van andere verenigingen, trokken -met nog zeven touren te gaan- drie renners van Westland Wil Vooruit vol door op de klim. Het resultaat was een kopgroep van zes man, waarin drie WWV’ers waren vertegenwoordigd. Pepijn de Kok, Liam van Os en Anco Ballif creëerden samen met hun medevluchters gelijk een groot gat door de goede samenwerking. Het was duidelijk dat de winnaar vooraan zat.

In de finale heeft de ploeg verschillende pogingen gedaan om de andere renners onder druk te zetten. Uiteindelijk was het Pepijn die in de laatste ronde een demarrage plaatste, waar de concurrentie geen antwoord meer op had. Op deze manier wist hij de rest van de kopgroep voor te blijven en zo zijn eerste overwinning bij de nieuwelingen te pakken! Liam en Anco werden nog 4e en 5e. De rest van de WWV’ers hebben zich in Woensdrecht ook goed laten zien en finishten in het peloton.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest