Ploegentijdrit Clubcompetitie Gilze Elite/belofte

Deel dit bericht via:

Gilze zaterdag 1 juli.

De ploegentijdrit voor de Clubcompetitie elite/belofte wordt net als vorig jaar gereden in en om het Brabantse dorp Gilze. Het was voor de ploegleiders een hele opgave om dit jaar een 6 koppige ploeg op te stellen. De 6 renners (Luuk vd Wal, Coen van Kleef, Tim Breugem, Jason van Dalen, Piotr Havik en Tijn Voerman) hebben in de afgelopen maand samen tijdens de TTT trainingen de puntjes op de i proberen te zetten.

De start van de brommers van WWV was gepland om 14:48 uur.  Het is vandaag niet droog, daarom beslist de KNWU om voor het startpodium te starten om valpartijen te voorkomen. Er moeten 3 ronden van 7,3 km. worden afgelegd. De TTT wordt verreden in 3 blokken. WWV rijdt in het 2de blok.

Met de nodige voorbereiding voor de start, staan er uiteindelijk 4 renners van WWV aan het vertrek. Coen moest vlak voor de start zo nodig nog even een  boom opzoeken maar kwam gelukkig net op tijd. Tijn had voortijdig al afgezegd aangezien hij geen vertrouwen had op zijn geleende fiets én de regen. Zonder dat vertrouwen is het lastig een bijdrage te leveren voor een snellere tijd.

Door de vele (rode, gladde) klinkers in de bochten is het redelijk verraderlijk bij het insturen van de vele bochten. Vorig jaar is de WWV trein gevallen en toen was het droog.

Na 1 ronde rijden er nog 4 renners in de WWV trein. Het dichte achterwiel van Luuk ging bij elke bocht zijn eigen gang. Zo kwam Luuk telkens een meter of 10 later door de bocht. Luuk zijn vertrouwen in de fiets is dan helemaal weg. In een TTT is er dan geen houden aan om nog wat te betekenen voor de rest van de renners.

De overgebleven renners Jason, Piotr, Tim en Coen hebben hun trein goed op het spoor gezet ze rijden heel hard door de natte straten van Gilze.  Bij de 2de doorkomst hebben ze tot dan toe de beste tijd, al zijn de gezichten al behoorlijk getekend.

Maar na de finish komen er blijde / vermoeide koppies de bocht om rijden. Met een gemiddelde van 48,24 km/p.u. en een  tijd van 28:20 hebben de heren tot dan toe de snelste tijd neer gezet.

Uiteindelijk wordt WWV 9de in deze ploegentijdrit. Een geweldige prestatie. WWV stijgt zo ook weer in het ploegen klassement van de clubcompetitie.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • reddit
 
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • reddit

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest