RIJK ZWAAN KLOMPENRONDE 5 SEPTEMBER 2021

door | sep 6, 2021 | Nieuws, Jeugd wielrennen

Deel dit bericht via:

RIJK ZWAAN KLOMPENRONDE 5 SEPTEMBER 2021

Onder een strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje werd al vroeg in de ochtend het parcours en de kantine klaargemaakt voor de ontvangst van 7 jeugdcategorieën voor de jaarlijkse Rijk Zwaan Klompenronde.

Om 10.00 uur klonk het startschot voor de jongste categorie. Het werd een spannende strijd en Arthur Garratt wist beslag te leggen op de derde prijs. De bronzen klomp was voor hem. In deze categorie was er ook prijs voor Thijs van der Worm. Met zijn mooie 5e plek verdiende hij een medaille.

In categorie 2 was het Olen Olsthoorn die de medaille kreeg omgehangen voor zijn mooi 6e plek.

In categorie 3 geen deelnemers van WWV maar in categorie 4 stonden maar liefst 6 WWV’ers aan de start.

Lars van Schie zat in de voorste lijn bij de sprint en miste net het podium. Hij verdiende wel een medaille met zijn 4e plek. Ook een medaille was er voor Britt Post voor haar 7e plek in de sprint. Jordy Koenis werd 13e, Iker Slotboom 17e, Anne-Lotte Köhler 19e en Maxime Takken 20e.

In categorie 5 maar liefst 3 renners bij de eerste 7. Zeb Olsthoorn was samen met Pieter Westbroek weggereden bij het peloton. Door goed samen te werken wisten ze weg te blijven. In de eindsprint was het de concurrent die het snelste bleek en was de zilveren klomp voor Zeb. Amy Grosz was dichtbij de winst in de pelotonsprint maar moest genoegen nemen met de 4e plek. Ook Niels van Eeghem zat goed voorin en mocht de medaille voor de 7e plek in ontvangst nemen. Ook Eefje van Ruijven deed het goed. Voor haar de 11e plek. Matthijs de Haan volgde op de 13e plek.

In categorie 6 maar liefst 4 renners van WWV bij de eerste 7. Nick Koenis mocht de zilveren klomp in ontvangst nemen na een mooie wedstrijd. Voor Noël Goijert, Indy van Velzen en Sten van der Eijk waren er medailles voor de respectievelijk 5e,  6e en 7e plaats. Nanet Huising finisht op de 21e plek, Ties Hofstede op de 24e plek en voor Splinter van ‘t Hoff was er de 25e plek. Celine de Vreede mocht buiten mededinging meerijden met categorie 6 en werd 23e. Celine rijdt normaal gesproken bij de ID renners, net als Jesse Flikweert die mee mocht rijden met categorie 7. Celine is kort geleden Nederlands Kampioene bij de ID renners geworden bij zowel het tijdrijden als de wegwedstrijd. Jesse werd Nederlands kampioen bij de ID renners bij het tijdrijden. Na de wedstrijd van categorie 6 werden Celine en Jesse gehuldigd voor hun prestaties en werden toegesproken door de voorzitter van WWV, Sjaak Buijs die een mooi boeket bloemen overhandigde. Namens de jeugdafdeling kregen ze ook nog een mooie cadeaubon.

Hierna was de start van categorie 7. Ook hier een mooi deelnemersveld met 4 WWV toppers aan de start. Helaas hier geen renners bij de eerste 7 maar er werd wel hard gereden. Jonathan van de Berg werd 10e, Lars Langendoen 12e, Freek de Kok 13e en voor Jesse Flikweert was er een 18e plek.

Heel veel dank aan de vrijwilligers en natuurlijk de rondemissen die deze mooie dag mogelijk hebben gemaakt. Ook dank aan de dames van EHBO Naaldwijk, die gelukkig niet in actie behoefden te komen.

Nog een speciaal woord van dank aan onze sponsor Rijk Zwaan voor de heerlijke snackgroenten en aan Superflora Honselersdijk voor de mooie boeketten voor de podiumplaatsen!

Jonathan van den Berg maakte een mooie video compilatie van de wedstrijd van categorie 7.

https://www.youtube.com/watch?v=SQbif8blA2E&feature=youtu.be

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest