Sjoerd wint in eerste Nederlandse criterium van het seizoen

door | mrt 13, 2022 | Junioren wielrennen

Deel dit bericht via:

Een stroef begin van het seizoen. Zo mag je de seizoensstart van de junioren wel noemen. Al is daar vandaag verandering in gekomen, want Sjoerd te Nijenhuis wint in Scheijndel! De renner van Westland Wil vooruit kwam solo over de meet.

Na de klassiekers Kuurne-Brussel-Kuurne en de Omloop van Yerseke trokken de ploegleiding en renners dezelfde conclusie: het moet beter. De DNF’jes van beide koersen was namelijk hoger dan het aantal uitrijders. Met Scheijndel en volgende week Oud Vossemeer op het programma moest er in deze criteriums weer vertrouwen worden getankt. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd!

Het was makkelijk volgen volgens de ploeg, maar makkelijke koersen zijn des te moeilijker te winnen. Echt wegrijden lukte niet. Het peloton reed alles dicht. Tot er in de finale wel iemand wat ruimte kreeg. Het was voor Sjoerd het seintje om het ook eens te proberen. Met nog drie ronden voor de boeg en een gesloten peloton demarreerde de sterke renner van Westland Wil Vooruit uit het peloton. Hij kreeg in eerste instantie een metgezel met zich mee, maar die kon het beukwerk van Sjoerd niet bijhouden. Solo en gesteund door zijn ploegmaten, die het peloton lam legden reed Sjoerd naar de overwinning.

“Ben heel erg blij met deze overwinning. Het is lekker om een keer te winnen. Vooral na vorige week”, aldus Sjoerd.

In het peloton sprintte Christiaan naar plek 5. Jarne werd 23e en Tim 24e.

Deze teampreststie geeft weer een bak moraal voor de komende koersen. Volgende week start een groot deel van de ploeg in Oud Vossemeer!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest