Sjoerd wint topcompetitie klassieker Noordenveld bij de junioren

door | jun 12, 2022 | Junioren wielrennen

Deel dit bericht via:

Waar gister Sjoerd nog in de kopgroep zat in de Omloop van de Maasvallei heeft de junior van Westland Wil Vooruit vandaag de overwinning te pakken in de topcompetitie klassieker Noordenveld. Sjoerd was na een zware koers de sterkste van een kopgroep van 7.

Met de borst vooruit koersen en durven aanvallen. Dat was het onderwerp van de afgelopen maand. Sinds Axel pakte de junioren elke koers wel een top 15 plek, maar een echte uitschieter was er nog niet. De durf om aan te vallen en het maar eens proberen zat nog niet in de ploeg. Daarom besloten ploegleiders Mark en Rick vorige week een trainingsdag te organiseren en samen met de ploeg dit te bespreken en hierop de komende koersen te gaan focussen.

De durf om aan te vallen werd direct de dag erna al getoond op het DK. Mees Vlot won voor Westland Wil Vooruit en Jarne werd derde. En ook gister in de Omloop van de Maasvallei reed de ploeg met de borst vooruit. Christiaan, Jarne en Sjoerd reden constant goed van voren en toen voormalig Westland Wil Vooruit-renner Daan vd Berg ging zat Sjoerd in zijn wiel. Resultaat: Sjoerd zat in de kopgroep van 13 en werd uiteindelijk 11e.

De durf om aan te vallen werpt vandaag helemaal zijn vruchten af. In een pittige koers met een zware gravelstrook en waar de wind vrijspel had was de ploeg uiterst actief bezig. Sjoerd en Christiaan reden slag om slinger weg. Toch duurde het even voordat de definitieve kopgroep was vertrokken. Eerste reden er drie man weg. Daar sprong Sjoerd achteraan. Daarna sloten er nog 4 man aan. Met z’n zevenen werd er goed samengewerkt en werd er al snel 45 sec. voorsprong gepakt. In het peloton was het aan Willebrord Wil Vooruit om het gat te dichten. Zij hadden niemand mee. Tim en Christiaan konden zich koest houden in het peloton. Zij hadden met Sjoerd een ploeggenoot in de kopgroep.

Het peloton slaagde er niet in om het gat te dichten en moest de winnaar vooraan worden gezocht. Met nog 1 km te gaan zette Sjoerd aan, maar deze actie werd al snel in de kiem gesmoord. Toen het op 500 meter voor de finish stil viel probeerde Sjoerd het nog een keer. Dit bleek het juiste moment, want niemand kon Sjoerd bijhalen. Met een voorsprong van zo’n 20 meter bolde Sjoerd als eerste over de meet. Voor hem zijn tweede overwinning dit seizoen en een dikverdiende! Na zijn vervelende val in Luxemburg waar hij een lichte hersenschudding opliep was dit pas zijn tweede koers.

In het pelotonnetje achter de kopgroep sprintte Tim naar de twaalfde plek en werd Christiaan 13e. Zo hadden we vandaag drie man in de top 15. Een uitslag waar we als team meer dan dik tevreden mee zijn en waar de ploeg weer heeft laten zien dat het een enorme stap vooruit heeft gemaakt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest