Sjors Lughart Nederlands kampioen nieuwelingen

door | okt 31, 2021 | Nieuwelingen wielrennen

Deel dit bericht via:

Na winst op het NK tijdrijden met Mees Vlot had nieuwelingen ploegleider Mark Stijger nog 1 doel dit jaar: de nationale titel op de weg pakken met Westland Wil Vooruit. Gezien het niveau van onze nieuwelingenploeg was dit zeker niet onhaalbaar. Op het NK tijdrijden reden naast de winnende Mees nog 3 man bij de eerste 9. Dus werd er met goede moed naar Wijster afgereisd.

Zonder plan geen succes. Dus had Mark samen met zijn andere ploegleiders een plan gemaakt zodat iedereen wist wat hij moest doen op het NK. De eerste paar rondes zouden we ons niet bemoeien met de koers en onze tegenstanders het werk laten doen om dan vervolgens in ronde 5 de koers hard te maken door in ploegverband een aantal keer hard die VAM Berg op te knallen. Zo zou de concurrentie flink worden afgemat en was het aan Sjors of Mees de taak om het af te maken.

Dit plan werd tijdens de koers tot werking gebracht. De eerste paar rondes reden de jongens alert van voren, maar mengde zich nog niet in de debatten. Het was Job Nievelstein die in ronde 5 de Westlandse kleuren voor het eerst liet zien. Hij reed weg en kreeg 20 sec. voorsprong. Zijn solo strandde en daarna was het aan de ploeg zelf om eens flink aan de boom te schudden op de VAM berg. 7 man kregen een lichte voorsprong met daarbij 5 van onze jongens. Helaas was de samenwerking niet al te best en werden ze weer teruggepakt.

Hierdoor ging een pelotonnetje van een man of 40 de laatste ronde in. Door een flinke kopbeurt van Liam van Os konden Sjors en Mees zich goed positioneren om nog 1 keer die VAM-Berg op te knallen. Op de VAM-Berg was het Mees die aantrok met Sjors daar vlak achter. Met een ijzersterk eindschot in zijn benen wist Sjors alles en iedereen uit zijn wiel te rijden en reed hij naar de overwinning. Een mooie beloning op zijn toch al geslaagd jaar! Mees kwam nog als elfde over de meet. Liam van Os reed met een 24e plek nog net in de top 25. De overige renners zaten ook in het peloton of daar net achter.

Met deze nationale titel behaald Westland Wil Vooruit alweer de derde Nederlandse titel bij de nieuwelingen dit jaar. In totaal werden er dit jaar 4 Nederlandse titels bij de nieuwelingen in alle disciplines uitgereikt.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • reddit

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest