Sterk optreden junioren op NK wordt beloond met podium

door | okt 31, 2021 | Junioren wielrennen, wielrennen

Deel dit bericht via:

Nat, koud en wind bovenop de VAM-berg. Een recept voor een spektakelstuk op het NK weg wielrennen voor junioren. Aan start drie renners van Westland Wil Vooruit; Menno, Daan en Tamar. De drie hadden van te voren een duidelijk doel voor ogen: minimaal twee man bij de top 10 van de eerstejaars junioren en een top 10 overal. Een doel wat zeker haalbaar was met Menno en Tamar in een hele goede vorm. Daan was weer twee weken in training na zijn zware val in Zwitserland. Hij was al blij met het uitrijden van de koers. En met 16 keer de VAM Berg op was dit ook al een ambitieus plan, maar zeker niet onhaalbaar!

Bij de eerste doorkomst lieten onze renners al zien dat ze in goede doen waren. Door beukwerk van Streetjump vielen er gaten in het peloton, maar onze jongens reden alle drie bij de eerste 15. Het attent van voren koersen bleven de mannen doen, waardoor ze eigenlijk zonder veel energie moeiteloos het eerste deel van het NK konden doorkomen. Afgesproken was dat Menno na 6 rondjes eens zijn benen ging testen. Dit deed hij met verve! Een paar man kon de sterke Wateringer volgen, alleen na de VAM Berg werd er niet echt doorgereden waardoor Menno weer werd teruggepakt.

Tamar reed op dat moment lek en moest in de achtervolging. Hij heeft gestreden als een leeuw, maar door het hoge tempo in het peloton kon hij niet meer terugrijden en moest de strijd helaas staken. Jammer, want hij reed een super goede wedstrijd.

Terug vooraan was er Elmar Abma van Willebrord Wil Vooruit weggereden die een 20 tal seconden voor het peloton reed. Menno had goede benen en liet dat zien op de VAM Berg. Hij schudde weer aan de boom en alleen Lucas Jansen en Tibor del Grosso konden het Westlandse geweld aan. Met z’n drie reden ze naar de kop van de koers. Met z’n vieren gingen ze de laatste ronde in. De vier werkte goed samen, maar het peloton wist de vier in het vizier te houden. Met een seconden of 8 voorsprong gingen de vier de laatste keer de VAM Berg omhoog. Het was Menno die de eerste move deed en daarmee zijn drie metgezellen probeerde te verrassen. Tibor en Lucas bleken op de afspraak te zijn, want ze wisten Menno te pareren waarna Tibor naar de overwinning reed en Lucas naar plek twee. Menno kwam als derde over de streep en was daarmee eerste eerstejaars junior. Een hele knappe prestatie van de man uit Wateringen.

In het peloton daarachter kwam Daan moegestreden maar voldaan als 27e over de finish en daarmee achtste eerstejaars junior. Ook deze prestatie is super knap als je bekend dat Daan 2 maanden geleden hard in aanraking kwam met het asfalt waarbij hij zijn beide polsen brak en hierdoor nog maar twee weken echt weer goed kan trainen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest