Sterke juniorenploeg laat zich zien goed van voren zien tijdens het NK in Enter

door | jul 3, 2022 | Junioren wielrennen

Deel dit bericht via:

Dat uitslag soms niets zegt over een koers verloop bleek gister wel bij het NK junioren in Enter. Een 15e plek voor Tim van der Poel en 18e plek voor Christiaan van Rees is goed, maar over de gehele koers gezien misschien niet de uitslag wat gehoopt was. Met Mees, Jarne, Christiaan, Sjoerd, Tim, Dani en Thomas aan het vertrek wist de ploeg van ploegleiders Mark stijger en Rick van der Zanden vanaf het begin tot diep in de finale de koers in handen te houden door in elke ontsnapping mee te zitten. Hierdoor was Westland Wil Vooruit een van de sterkste ploegen van de koers. Een topprestatie!

Windkracht 3, smalle weggetjes en 150 kilometer lange koers in mooie omgeving van het Twentse Enter. Het zou een mooi recept kunnen zijn voor een zware koers op het NK van junioren. Hierop was ook het koersplan op gebaseerd. Toch bleek al snel dat het anders zou gaan lopen. De wind viel tegen en al vroeg in de koers waren 2 sterke renners weggereden: Max van de Meulen van Willebrord Wil Vooruit en onze Mees Vlot. De twee kregen een maximale voorsprong van 1:50 min, maar een onderneming van ruim 120 km met z’n twee bleek toch iets te veel van het goede. Na 96 kilometer was de ontsnapping geneutraliseerd en kon het spel opnieuw beginnen.

De koers was nooit echt saai en er werd flink doorgereden. Ontsnappen was daarom ook aardig lastig. Toch reden zo af en toe groepjes weg en telkens zaten Sjoerd of Christiaan mee. Maar meer dan 10 seconden kregen deze groepjes vaak niet. Net voordat de finale reed er een groepje weg met daarbij Sjoerd. In dit groepje ook een paar flinke hardrijders bij van o.a. Willebrord Wil Vooruit. Er zat dus muziek in deze aanval. Maar omdat het peloton nog zo groot was werd het voor de kopgroep een lastige onderneming. Met nog 10 kilometer voor de boeg had het groepje 10 sec. voorsprong. Helaas werd de groep op zo’n 5 kilometer voor de finish teruggepakt door het peloton en werd het een massasprint in de straten van Enter. Hier liet Willebrord Wil Vooruit haar dominantie zien, want naast dat ze met Elmar Abma Nederlands kampioen werden waren de nummer 3,4,5 en 9 ook van de ploeg uit West-Brabant. Chapeau voor deze prestatie! Onze jongens raakten wat ingesloten in de sprint waardoor plek 15 van Tim het hoogst haalbare was. Dat was jammer na zo’n sterke koers, maar mocht de sfeer niet drukken. Met een ploeg die voornamelijk bestaat uit eerstejaars junioren zo’n sterke koers rijden biedt enorm veel perspectief voor de volgende koersen en volgend jaar!

 

De gehele uitslag van het NK junioren in Enter is te vinden op de site van de KNWU.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest