Westland Wil Vooruit rijdt uitdagende wedstrijd in Tsjechië

door | jun 24, 2021 | Nieuwelingen wielrennen

Deel dit bericht via:

De nieuwelingen van Westland Wil Vooruit zijn dit weekend actief in de Course de la Paix U17, een zware driedaagse etappekoers in het zuiden van Tsjechië. Mees Vlot, Thomas Engelhard, Sjors Lugthart, Thijmen Groen, Job Nievelstein en Pepijn de Kok komen in actie!

Vorig jaar reden reed WWV deze wedstrijd voor de 1ste keer. Met 2 podiumplaatsen, een 3e plaats in het algemeen klassement en een 2e plaats in het bergklassement kijken we uit naar dit jaar.

De renners hebben de afgelopen periode trainingsritten gereden op ons clubparcours Westland Wil Vooruit. Na 5 overwinningen en vele podium plaatsen kijken onze renners uit om zich te meten met internationale renners.

“Ik heb erg uitgekeken naar deze wedstrijd, het is een hele bijzondere ervaring om hier met de ploeg te kunnen rijden en ik denk dat we ook ambities mogen hebben met deze ploeg dat is gaaf! We gaan er volledig voor met ze alle, aldus 1e jaars nieuweling Job Nievelstein

“Woensdagochtend zijn we vroeg vertrokken en ’s avonds kwamen we aan in Chornice”, zegt Thomas Engelhard. Vrijdag starten we met een proloog van 1,5km, in de middagrit zitten een aantal klimmen en kunnen de mannen aan de bak met in totaal 980 hoogtemeters.

Zaterdagochtend hebben we een criterium en sluiten de dag af met de koninginnenrit met in totaal 1090 hoogtemeters. De meerdaagse sluiten we zondag af met een tijdrit van 15,5 km.

“De afgelopen maanden hebben wij bij Westland Wil Vooruit onder andere geoefend op samenwerking als team. We hopen dit weekend te kunnen laten zien dat we goed als een team kunnen rijden en dat we voor elkaar klaarstaan”, vervolgt Engelhard.

De Course de la Paix U17 wordt uitgezonden op de website roadcycling.cz en het YouTube kanaal. Aan het einde van dit mooie koersweekend blikken we natuurlijk ook terug op onze Instagram en website!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest