Winst voor junioren in Merelbeke

door | jul 5, 2021 | Junioren wielrennen

Deel dit bericht via:

Koers! Eindelijk kan het weer. Na de trainingsritten op het parcours van Westland Wil Vooruit stond er zondag de eerste echte koers weer op het programma. In het Belgische Merelbeke was een omloop van 6 km uitgetekend met daarvan 2 km licht omhoog. In totaal moest deze omloop 14 keer worden verreden, waardoor het aantal op 84 km koerskilometers kwam. Om 16:00 stonden er 78 man aan de start waaronder 4 man van Westland Wil Vooruit: Tamar, Siep, Dani en Jules. Laatstgenoemde kon niet lang genieten van zijn eerste koers. Een rare zwieper van een renner in het peloton zorgde ervoor dat Jules al in de eerste ronde viel en helaas uit koers moest. Gelukkig voor Jules valt de schade op wat schaafwonden en lichte kneuzingen mee. De overige drie mannen lieten zien dat ze er zin in hadden. Tamar pakte halverwege de koers een premiesprint en ook Dani en Siep waren veelvuldig van voren te zien.

De koers kwam in zijn plooi toen er twee renners het hazenpad kozen. Zij kregen zo’n 15 seconden voorsprong van het peloton. Dit was het teken voor Tamar om zijn goede benen aan te spreken. Met een solo reed hij in 1 ruk naar de koplopers toen, waarna ze met z’n drieën doorreden. 3 man wisten nog aan te sluiten. Al snel werd duidelijk dat de winnaar in de kopgroep zat, mede mogelijk gemaakt door het afstopwerk van Siep en Dani. Zijn goede benen bleken nog een ferme sprint in zich te hebben, want Tamar wist met speels gemak de sprint van de kopgroep te winnen en pakte zo zijn eerste overwinning bij de junioren.

Siep eindigde in het peloton als 31e. Dani had helaas een lekke band, waardoor hij zijn sterke optreden niet beloond zag worden.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest