De Westland Ride za 21 en zo 22 mei: locatie WWV

door | apr 10, 2022 | Nieuws

Deel dit bericht via:

WWV is trots dat De Westland Ride op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 vanuit onze WWV locatie wordt georganiseerd.|

In dit weekend stappen zo veel mogelijk Westlanders op de fiets voor het goede doel: Samen tegen kanker

Uitgebreide info en inschrijven via de website: https://www.dewestlandseride.nl/


De Westlandse Ride is een evenement om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker in de meest
ruime zin van het woord. De insteek van Stichting De Westlandse Ride is om ons lokaal in te zetten. Dit doen wij door met bedrijven en sponsoren uit de regio geld op te halen om (lokale) doelen te kunnen ondersteunen die zich inzetten in de strijd tegen kanker.

De 24 uur van De Westlandse Ride
Een etmaal rondjes rijden van ±30 km door Westland

Hoogtepunt van De Westlandse Ride is de 24-uurs rit. Teams van getrainde renners rijden een etmaal lang rondjes van zo’n 30 km door het Westland. De start en finish zijn in Honselersdijk, waar de renners ook kunnen eten en rusten. Daar wordt ook de grote finale gehouden met de bekendmaking van de opbrengst van het evenement. Alles draait uiteraard om het goede doel waarvoor we geld inzamelen: de strijd tegen kanker.

Elk team bestaat uit 4 renners en gaat 6 keer van start. Wil je met meer ploegmaten inschrijven om af te wisselen? Dat kan, maar er mogen maximaal 4 teamleden tegelijk rijden. De route van de 24-uurs rit is zo’n 30 km en motorrijders begeleiden de renners in het verkeer. Zij zorgen er ook voor dat de renners in een groep blijven rijden; de gemiddelde snelheid is ± 25 km p/uur en niet harder dan 27 km p/uur. De 24 uur van Westland is namelijk geen wedstrijd, maar vooral een prestatie voor het goede doel.

Een prachtige tocht van 25, 55 of 100 km

Recreatieve fietsers en wielrenners kunnen ook meedoen aan De Westlandse Ride. Speciaal voor hen zijn er de toertochten.
Letterlijk iedereen die een fiets in de schuur heeft staan kan hieraan meedoen. Vanaf het startpunt WWV in Honselersdijk zijn verschillende toertochten uitgezet met voor ieder wat wils. Onderweg geniet je van de prachtige regio en ondertussen doe je mee aan de sportieve uitdaging om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Sportieve rijders doen mee aan de tocht van ca. 60 of 100 km, die bij uitstek geschikt zijn voor wielrenners. Recreatieve fietsers met de gewone stadsfiets of de racefiets rijden mee op de tocht van 25 km. Deze route is een echte familiefietstocht en zeer geschikt voor het hele gezin.
Bij terugkeer is er een hapje en drankje en kun je gezellig even napraten met de andere deelnemers. Na afloop maken we de opbrengst bekend.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest