Menno vijfde op EK veldrijden op VAM-Berg

door | nov 7, 2021 | Offroad, Junioren wielrennen

Deel dit bericht via:

De VAM-Berg en Menno Huising blijkt een goede combinatie. Werd hij vorige week nog derde op het Nederlands kampioenschap wielrennen, werd hij vandaag na een fenomenale inhaalactie vijfde op het Europees kampioenschap veldrijden.

Menno startte vanaf rij zeven en door een wat mindere start dook hij als circa 60e het veld in. Maar Menno bleek een sterke dag te hebben. In ronde 4 hij al veel renners ingehaald en reed hij op plek 13. Het doel was een top 10 notering, dus de Wateringer deed er nog een schepje bovenop. Met 2 sterke slotrondes wist hij naar de vijfde plek te rijden. Een wereldprestatie van Menno!

De Belg Aaron Dockx won het Europees kampioenschap. Hij had 47 seconden voorsprong op de nummer twee Daan Haverdings. De Italiaan Luca Palatti maakte het podium compleet. Menno finishte 20 seconden achter Paletti.