In 2021 bestaat WWV 70 jaar en het is mooi om terug te kijken op alle ontwikkelingen die de club heeft doorgemaakt. In de afgelopen jaren is WWV geworden wat het nu is. Een gezonde, breed georiënteerde, regionale wielervereniging met een mooie uitstraling. We hebben een mooi en uitgebreid parcours en clubgebouw. En onze gepassioneerde groep trainers, ploegleiders en vrijwilligers zorgen wekelijks voor veel wielerplezier voor onze 600 leden. Hier zijn we met recht heel trots op!!
Hoewel we nooit alles kunnen weergeven uit de afgelopen 70 jaar, is het wel interessant om weer even terug te gaan naar het begin en een paar belangrijke hoogtepunten:
Het is oktober 1951. In hotel Torenburg in Naaldwijk zitten de mannen van het eerste uur om de tafel.
Deze Westlanders fietsen bij gebrek aan een Westlandse vereniging bij Haagse of Delftse verenigingen. Ze benoemen Nic van Geest tot hun voorzitter. De Westlandse wielervereniging Westland Wil Vooruit is een feit!
Dat er heel wat aan de oprichting van WWV vooraf is gegaan, hebben diverse oud-gedienden van het Westlandse wielerlegioen in hun bovenkamertje opgeslagen. Ook zij die vóór de oprichting van de eigen wielervereniging de kleuren van een andere club verdedigden, weten er nog het één en ander vanaf.
Voor de Tweede Wereldoorlog was er in het Westland nog geen wielerclub. Op wedstrijdniveau werd er niet gekoerst, maar er vonden wel eens toertochten plaats. Vrij snel na de bevrijding beklommen legio jonge kerels alweer de racefiets en werden er weer wedstrijden georganiseerd. De wielersport mocht zich toen weer verheugen in een groeiende populariteit.
Die ontwikkeling was ook de Westlandse jongens niet ontgaan, zodat een flink aantal zich als lid liet inschrijven bij een wielerclub in de omgeving. De kwaliteit van diverse Westlandse jongens bleek zo groot, dat begeleiders zich stilletjes afvroegen of er in het Westland mogelijkheden waren om een wielervereniging op te richten. Wat elders kon, moest ook in het Westland kunnen, was de gezonde redenering van enkele wielerfanaten. Aan een handvol personen heeft de huidige wielervereniging het te danken dat in oktober 1951 WWV werd opgericht.
Jarenlang werden allerlei alternatieven gebruikt als parcours en wat vele jaren een utopie leek, lukte in 1995 alsnog. Op 7 oktober 1995 kon de vlag worden gehesen op een eigen Van Vlietparcours, gelegen in het (destijds gloednieuwe) recreatiegebied “De Wollebrand” aan de Broekpolderlaan in Honselersdijk. Na bijna 45 jaar was het van hot naar her verhuizen voor Westlands enige wielerclub eindelijk verleden tijd geworden.
Gelijktijdig werd ook het nieuwe clubhuis in gebruik genomen en werd afscheid genomen van de accommodatie van veiling Noord. Vanaf het voorjaar 1996 konden de eerste wedstrijden op de baan worden verreden.
WWV heeft ook een prominente rol gespeeld bij veel wielertoppers en wielrenners als Leo Duyndam, Leo van Vliet, Gerrit Solleveld en meer recent Tom Leezer. Zij waren zelfs succesvol buiten de landsgrenzen. De vele successen in de afgelopen jaren en de spirit van WWV hebben nog steeds een positieve weerslag op de wielersport in het Westland.
Ten tijde van de bouw van het clubgebouw en de aanleg van het parcours werd al snel de noodzaak duidelijk van een efficiënt beheer van deze accommodatie. In samenspraak met het bestuur van WWV was een groep van vijf mensen bereid de doelstelling, het beheer van het complex, op zich te nemen.
De commissie facilitaire dienst is aanspreekpunt voor het bestuur van WWV en verantwoordelijk voor de exploitatie van de kantine, het laten verrichten van groot onderhoud, het verrichten van klein onderhoud en het geven van advies op deze punten. Daarbij hoort de volgende taakverdeling: schoonmaken van het complex, inkopen van voorraden, organiseren van de barbezetting, onderhoudstechnische aspecten, financiën, beheren van de evenementenkalender.
De commissie facilitaire dienst heeft een vertegenwoordiger in het bestuur van WWV. De commissie is voor uitvoering van haar taken aangewezen op vrijwilligers. Veel trouwe vrijwilligers voeren dagelijks de werkzaamheden uit. Aan al deze vrijwilligers is de wielervereniging veel dank verschuldigd. Alleen dankzij de inzet van deze mensen kan de beheercommissie haar doelstelling halen.
De afdeling beheer bestaat uit de volgende personen:
Voorzitter Sjaak Bol 0174-514532 06-51502468 mbol@kabelfoon.nl
Penningmeester Aad Helderman 06-10701256 held@kabelfoon.nl
Kalender kantine Sandra de Brabander 06-45740635 sandraboeters@caiway.net
Inkoop John van de Ende 06-22457759 johnvandenende@hetnet.nl
Lid Dré van de Zande 06-48737059
Elke eerste donderdag van de maand is er de mogelijkheid om clubkleding te kopen en te passen.
Op deze donderdagavonden zijn wij van 19.00 tot 20.00 uur aanwezig in de “oude” bestuurskamer in het clubgebouw van WWV.
Er kan met Pin betaald worden.
Wilma, Gerda, Marieke en Miranda.
Vragen? Bel Wilma tussen 17:00-18:00 uur tel. 0174-628852.
Tijdens wedstrijden onder de KNWU auspiciën: klassiekers (Westlandse) criteriums, het clubkampioenschap, alle wedstrijden gehouden op het parcours van WWV en tijdens individuele en georganiseerde trainingen!
Dit is alleen voor licentierijders die tijdens een officiële wedstrijd of een door WWV georganiseerd trainingskamp ten val gekomen zijn.
Let wel: voor kapot gevallen kleding (koersbroek, shirt korte mouw, snelpak) maakt de ploegleider melding bij de kledingcommissie van de renner om wie het gaat en welk kledingstuk in aanmerking komt voor de 50% regeling.
De kapotte kleding kan dan door de renner zelf op de eerstvolgende kledingavond ingeleverd worden bij aanschaf van eenzelfde kledingstuk. De kleding kan tegen betaling van 50% van het bedrag gekocht worden.
Een Nederlands kampioen ontvangt van de vereniging 1 koersbroek en 1 shirt korte mouw.
Zie de kleding prijslijst.
Om langer plezier te hebben van de kleding wordt er geadviseerd deze direct na het sporten in handwarm water uit te spoelen. Daarna de kleding wassen op de temperatuur die is aangegeven op het etiket in de kleding. Gebruik geen wasverzachter!!Voor het wassen van handschoenen, regenkleding, etc. waar klittenband aan wordt geadviseerd deze in een speciale waszak te doen om beschadiging van de andere kleding te voorkomen.
Wielrennen en ondernemen hebben meer gemeen dan je op het eerste oog zou zeggen. Het vraagt onder andere doorzettingsvermogen, ondernemerschap, leiderschap, teamspirit en een flinke dosis discipline. Het is daarom niet zo verrassend dat het Westland een groot aantal ondernemers herbergt die zich op één of andere wijze verbonden voelen met de fietssport.
Werken doe je samen
Businessclub Westland Wil Vooruit verbindt ondernemers uit het Westland vanuit de gemeenschappelijke passie voor de fietssport met als doel een jong en actief zakelijk netwerk te vormen waarin leden door de kennis en ervaring van andere leden en/of genodigden worden geïnspireerd op zakelijk of persoonlijk vlak..
Evenementen en bijeenkomsten
Drie keer per jaar organiseert het bestuur een bijeenkomst of evenement voor alle leden van de Businessclub. Deze evenementen zijn altijd méér dan alleen een sociaal samenzijn: we nodigen interessante sprekers uit of organiseren een (sportief) uitje. Eén ding is zeker: passie voor de wielersport staat in deze evenementen altijd centraal.
De leden
De leden vormen een gevarieerd gezelschap uit verschillende branches, maar altijd met gemeenschappelijke grond: ondernemers uit het Westland met passie voor de wielersport.
Kosten
De kosten van een lidmaatschap van de Businessclub bedraagt € 500,- per jaar, exclusief BTW. Deelname aan de evenementen is daarna geheel kosteloos. Bovendien wordt je bedrijf op de website en Facebookpagina van BCWWV vermeld.
Lid worden
Lid worden, meld u via www.businessclubwwv.nl
Westland Wil Vooruit
Westland Wil Vooruit, kortweg WWV, is één van de grootste wielerverenigingen van Nederland. Jong en oud kan er terecht om in groepsverband te wielrennen, te mountainbiken en aan competities mee te doen. De Businessclub levert een actieve bijdrage aan de vereniging. Westland Wil Vooruit. Hierbij staat altijd een specifiek doel centraal, waardoor deze bijdrage concreet en herkenbaar is voor WWV en haar leden.
Voor meer informatie verwijzen we u naar www.businessclubwwv.nl
Westland Wil Vooruit is een snel groeiende vereniging. Uiteraard is al het werk afgelopen jaren met plezier gedaan door een groot aantal vrijwilligers. Om alles ook de komende jaren goed en plezierig te laten functioneren is er binnen de vereniging vraag naar mensen die hierin een bijdrage willen leveren.
Hierbij denken wij aan ouder participatie op het gebied van bardiensten, techniek en onderhoud, baanonderhoud, bestuurlijk werk, klussen, bijdrage bij wedstrijden, trainingen, EHBO.
Alleen met vrijwilligers waar we op kunnen bouwen en vertrouwen, kunnen we onze vereniging draaiende houden.
Als je interesse hebt of meer wilt weten over het leveren van een bijdrage in onderstaande taken, nodigen we je van harte uit contact met ons op te nemen!
In 2021 bestaat WWV 70 jaar en het is mooi om terug te kijken op alle ontwikkelingen die de club heeft doorgemaakt. In de afgelopen jaren is WWV geworden wat het nu is. Een gezonde, breed georiënteerde, regionale wielervereniging met een mooie uitstraling. We hebben een mooi en uitgebreid parcours en clubgebouw. En onze gepassioneerde groep trainers, ploegleiders en vrijwilligers zorgen wekelijks voor veel wielerplezier voor onze 600 leden. Hier zijn we met recht heel trots op!!
Hoewel we nooit alles kunnen weergeven uit de afgelopen 70 jaar, is het wel interessant om weer even terug te gaan naar het begin en een paar belangrijke hoogtepunten:
Het is oktober 1951. In hotel Torenburg in Naaldwijk zitten de mannen van het eerste uur om de tafel.
Deze Westlanders fietsen bij gebrek aan een Westlandse vereniging bij Haagse of Delftse verenigingen. Ze benoemen Nic van Geest tot hun voorzitter. De Westlandse wielervereniging Westland Wil Vooruit is een feit!
Dat er heel wat aan de oprichting van WWV vooraf is gegaan, hebben diverse oud-gedienden van het Westlandse wielerlegioen in hun bovenkamertje opgeslagen. Ook zij die vóór de oprichting van de eigen wielervereniging de kleuren van een andere club verdedigden, weten er nog het één en ander vanaf.
Voor de Tweede Wereldoorlog was er in het Westland nog geen wielerclub. Op wedstrijdniveau werd er niet gekoerst, maar er vonden wel eens toertochten plaats. Vrij snel na de bevrijding beklommen legio jonge kerels alweer de racefiets en werden er weer wedstrijden georganiseerd. De wielersport mocht zich toen weer verheugen in een groeiende populariteit.
Die ontwikkeling was ook de Westlandse jongens niet ontgaan, zodat een flink aantal zich als lid liet inschrijven bij een wielerclub in de omgeving. De kwaliteit van diverse Westlandse jongens bleek zo groot, dat begeleiders zich stilletjes afvroegen of er in het Westland mogelijkheden waren om een wielervereniging op te richten. Wat elders kon, moest ook in het Westland kunnen, was de gezonde redenering van enkele wielerfanaten. Aan een handvol personen heeft de huidige wielervereniging het te danken dat in oktober 1951 WWV werd opgericht.
Jarenlang werden allerlei alternatieven gebruikt als parcours en wat vele jaren een utopie leek, lukte in 1995 alsnog. Op 7 oktober 1995 kon de vlag worden gehesen op een eigen Van Vlietparcours, gelegen in het (destijds gloednieuwe) recreatiegebied “De Wollebrand” aan de Broekpolderlaan in Honselersdijk. Na bijna 45 jaar was het van hot naar her verhuizen voor Westlands enige wielerclub eindelijk verleden tijd geworden.
Gelijktijdig werd ook het nieuwe clubhuis in gebruik genomen en werd afscheid genomen van de accommodatie van veiling Noord. Vanaf het voorjaar 1996 konden de eerste wedstrijden op de baan worden verreden.
WWV heeft ook een prominente rol gespeeld bij veel wielertoppers en wielrenners als Leo Duyndam, Leo van Vliet, Gerrit Solleveld en meer recent Tom Leezer. Zij waren zelfs succesvol buiten de landsgrenzen. De vele successen in de afgelopen jaren en de spirit van WWV hebben nog steeds een positieve weerslag op de wielersport in het Westland.
Ten tijde van de bouw van het clubgebouw en de aanleg van het parcours werd al snel de noodzaak duidelijk van een efficiënt beheer van deze accommodatie. In samenspraak met het bestuur van WWV was een groep van vijf mensen bereid de doelstelling, het beheer van het complex, op zich te nemen.
De commissie facilitaire dienst is aanspreekpunt voor het bestuur van WWV en verantwoordelijk voor de exploitatie van de kantine, het laten verrichten van groot onderhoud, het verrichten van klein onderhoud en het geven van advies op deze punten. Daarbij hoort de volgende taakverdeling: schoonmaken van het complex, inkopen van voorraden, organiseren van de barbezetting, onderhoudstechnische aspecten, financiën, beheren van de evenementenkalender.
De commissie facilitaire dienst heeft een vertegenwoordiger in het bestuur van WWV. De commissie is voor uitvoering van haar taken aangewezen op vrijwilligers. Veel trouwe vrijwilligers voeren dagelijks de werkzaamheden uit. Aan al deze vrijwilligers is de wielervereniging veel dank verschuldigd. Alleen dankzij de inzet van deze mensen kan de beheercommissie haar doelstelling halen.
De afdeling beheer bestaat uit de volgende personen:
Voorzitter Sjaak Bol 0174-514532 06-51502468 mbol@kabelfoon.nl
Penningmeester Aad Helderman 06-10701256 held@kabelfoon.nl
Kalender kantine Sandra de Brabander 06-45740635 sandraboeters@caiway.net
Inkoop John van de Ende 06-22457759 johnvandenende@hetnet.nl
Lid Dré van de Zande 06-48737059
Elke eerste donderdag van de maand is er de mogelijkheid om clubkleding te kopen en te passen.
Op deze donderdagavonden zijn wij van 19.00 tot 20.00 uur aanwezig in de “oude” bestuurskamer in het clubgebouw van WWV.
Er kan met Pin betaald worden.
Wilma, Gerda, Marieke en Miranda.
Vragen? Bel Wilma tussen 17:00-18:00 uur tel. 0174-628852.
Tijdens wedstrijden onder de KNWU auspiciën: klassiekers (Westlandse) criteriums, het clubkampioenschap, alle wedstrijden gehouden op het parcours van WWV en tijdens individuele en georganiseerde trainingen!
Dit is alleen voor licentierijders die tijdens een officiële wedstrijd of een door WWV georganiseerd trainingskamp ten val gekomen zijn.
Let wel: voor kapot gevallen kleding (koersbroek, shirt korte mouw, snelpak) maakt de ploegleider melding bij de kledingcommissie van de renner om wie het gaat en welk kledingstuk in aanmerking komt voor de 50% regeling.
De kapotte kleding kan dan door de renner zelf op de eerstvolgende kledingavond ingeleverd worden bij aanschaf van eenzelfde kledingstuk. De kleding kan tegen betaling van 50% van het bedrag gekocht worden.
Een Nederlands kampioen ontvangt van de vereniging 1 koersbroek en 1 shirt korte mouw.
Zie de kleding prijslijst.
Om langer plezier te hebben van de kleding wordt er geadviseerd deze direct na het sporten in handwarm water uit te spoelen. Daarna de kleding wassen op de temperatuur die is aangegeven op het etiket in de kleding. Gebruik geen wasverzachter!!Voor het wassen van handschoenen, regenkleding, etc. waar klittenband aan wordt geadviseerd deze in een speciale waszak te doen om beschadiging van de andere kleding te voorkomen.
Wielrennen en ondernemen hebben meer gemeen dan je op het eerste oog zou zeggen. Het vraagt onder andere doorzettingsvermogen, ondernemerschap, leiderschap, teamspirit en een flinke dosis discipline. Het is daarom niet zo verrassend dat het Westland een groot aantal ondernemers herbergt die zich op één of andere wijze verbonden voelen met de fietssport.
Werken doe je samen
Businessclub Westland Wil Vooruit verbindt ondernemers uit het Westland vanuit de gemeenschappelijke passie voor de fietssport met als doel een jong en actief zakelijk netwerk te vormen waarin leden door de kennis en ervaring van andere leden en/of genodigden worden geïnspireerd op zakelijk of persoonlijk vlak..
Evenementen en bijeenkomsten
Drie keer per jaar organiseert het bestuur een bijeenkomst of evenement voor alle leden van de Businessclub. Deze evenementen zijn altijd méér dan alleen een sociaal samenzijn: we nodigen interessante sprekers uit of organiseren een (sportief) uitje. Eén ding is zeker: passie voor de wielersport staat in deze evenementen altijd centraal.
De leden
De leden vormen een gevarieerd gezelschap uit verschillende branches, maar altijd met gemeenschappelijke grond: ondernemers uit het Westland met passie voor de wielersport.
Kosten
De kosten van een lidmaatschap van de Businessclub bedraagt € 500,- per jaar, exclusief BTW. Deelname aan de evenementen is daarna geheel kosteloos. Bovendien wordt je bedrijf op de website en Facebookpagina van BCWWV vermeld.
Lid worden
Lid worden, meld u via www.businessclubwwv.nl
Westland Wil Vooruit
Westland Wil Vooruit, kortweg WWV, is één van de grootste wielerverenigingen van Nederland. Jong en oud kan er terecht om in groepsverband te wielrennen, te mountainbiken en aan competities mee te doen. De Businessclub levert een actieve bijdrage aan de vereniging. Westland Wil Vooruit. Hierbij staat altijd een specifiek doel centraal, waardoor deze bijdrage concreet en herkenbaar is voor WWV en haar leden.
Voor meer informatie verwijzen we u naar www.businessclubwwv.nl
Westland Wil Vooruit is een snel groeiende vereniging. Uiteraard is al het werk afgelopen jaren met plezier gedaan door een groot aantal vrijwilligers. Om alles ook de komende jaren goed en plezierig te laten functioneren is er binnen de vereniging vraag naar mensen die hierin een bijdrage willen leveren.
Hierbij denken wij aan ouder participatie op het gebied van bardiensten, techniek en onderhoud, baanonderhoud, bestuurlijk werk, klussen, bijdrage bij wedstrijden, trainingen, EHBO.
Alleen met vrijwilligers waar we op kunnen bouwen en vertrouwen, kunnen we onze vereniging draaiende houden.
Als je interesse hebt of meer wilt weten over het leveren van een bijdrage in onderstaande taken, nodigen we je van harte uit contact met ons op te nemen!