Jeugd wielrennen

De jeugdafdeling van Westland Wil vooruit is er op gericht om de jeugd vanaf 7 tot en met 14 jaar een passend onderkomen te bieden en te begeleiden op de racefiets in trainingen, de vele wedstrijden, het clubkampioenschap, een aantal individuele tijdritten en natuurlijk ook nog het jaarlijkse uitje.

Om je een idee te geven van wat de mogelijkheden zijn en wat er bij komt kijken, willen we je via de tabbladen onderaan deze pagina informatie geven over het jeugdwielrennen.

Veel plezier!

nieuws

Meer informatie

Nieuwe leden

Je mag lid worden van de renjeugd vanaf 1 januari van het jaar waarin je 8 wordt. Ben je helemaal nieuw en wil je het eens proberen om mee te trainen ben je ook bij ons van harte welkom. WWV geeft je de mogelijkheid om maximaal 6 proeflessen te volgen, de fiets en de helm kunnen worden gehuurd. Meer informatie over de proeflessen vind je onder het tabblad proeflessen.

Klik hier om je als lid aan te melden van WWV en voor meer informatie over het lidmaatschap.

Kleding

Als je lid bent geworden kun je de kleding van Westland Wil Vooruit via de vereniging aanschaffen. Het dragen van de clubkleding is tijdens de wedstrijden en tijdens de trainingen verplicht. Voor alle info omtrent kleding ga je naar de pagina met de kledinginfo.

Bij trainingen buiten het parcours wordt het dragen van andere kleding dan clubkleding NIET toegestaan. Hierover is GEEN discussie mogelijk.

In het menu hiernaast vind je alle informatie over de trainingen, de wedstrijden enzovoort.

Veel meer informatie over jeugdwielrennen vind je ook op:
Jeugd (m/v) (8 t/m 14 jaar) – KNWU

KNWU District Zuid-Holland (knwu-zuidholland.nl)

Tenslotte

Alle trainers, commissieleden en eventueel helpende ouders zijn vrijwillig bezig. Het is dan misschien ten overvloede om je erop attent te maken dat wij respectvol met elkaar omgaan.

Genomen beslissingen staan dan ook niet ter discussie tijdens een training, zowel door renners als ouders. Natuurlijk kunnen je ouders/verzorgers altijd contact met een van ons opnemen na een training mocht zij ergens vragen over hebben.

Veel plezier,

De jeugdcommissie en de trainers van Westland Wil Vooruit.

jeugd-ren-contact@westlandwilvooruit.nl 

 

De ren-jeugd is opgedeeld in twee groepen, renners die een wedstrijdlicentie hebben, en de zogenaamde “recreatieve” renners. De trainingen voor de renners met wedstrijdlicentie beginnen wat eerder in het jaar en gaan (ook in de zomervakantieperiode) wat langer door dan de trainingen voor de renners zonder wedstrijdlicentie. Verder worden de renners ingedeeld naar hun sportieve mogelijkheden, waarbij ook onderscheid wordt gemaakt tussen wedstrijd- en niet wedstrijd renners. Het beleid van WWV is erop gericht plezier te hebben in het fietsen, maar wij zijn wel een wedstrijdvereniging. Daarom werken wij er naar toe en zijn de trainingen er op gericht om renners, na het aanleren van de basisvaardigheden, klaar te stomen voor het veilig rijden van wedstrijden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de KNWU wedstrijden voor renners met een licentie, en de zogenaamde laagdrempelige wedstrijden in de Mini Weg Competitie. De trainer kan desgewenst aangeven waar een renner geschikt voor is. Vragen over de Mini Weg Competitie en KNWU wedstrijden kunnen gesteld worden bij Theo Stolze. ( zie verder onder het tabblad Wedstrijden). De indeling wordt altijd gedaan door de hoofdtrainers en alleen in overleg met hen kunnen renners een overstap maken naar een andere groep.

De ren-jeugd traint iedere dinsdag en donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Op de dinsdag zijn ook alle wedstrijdrijders van de mtb afdeling van harte welkom om op snelheid mee te komen trainen. Op de donderdagavond zijn alleen de mtb renners welkom die ook het ren-wedstrijd programma rijden.

Dit omdat er op deze avond specifiekere technieken aan bod komen die van belang zijn voor wedstrijdrenners op de racefiets. Het rijden op een racefiets met smallere banden dan de mountainbike, het soms drukke parcours en de hogere snelheden vraagt soms om andere “regeltjes” dan die bij het volgen van een mtb training. Dit om de veiligheid voor alle aanwezige renners te garanderen. Wij vragen jullie vriendelijk deze regels te respecteren en die op te volgen indien daar naar verwezen wordt.

We willen graag op tijd beginnen, dus vragen wij alle renners om 18.15 uur aanwezig te zijn.

In het voor- en naseizoen kunnen wij soms pas om 18.30 uur gebruik maken van het parcours omdat er dan nog getraind wordt door nieuwelingen, maar zodra de “zomertijd” weer is ingegaan, trainen zij buiten het parcours en kan er dus door de jeugdleden vanaf 18.15 uur warm gereden worden.

Ook door de oudste jeugd zal er, zodra de zomertijd is ingegaan, geregeld buiten het parcours getraind worden. Deze trainingen kunnen iets uitlopen. U wordt hiervan, als het zover is, op de hoogte gesteld. Let er wel op, zodra er buiten het parcours getraind gaat worden, is het van belang een reserve bandje en een pompje bij je te hebben.

Het is vanzelfsprekend om altijd een gevulde bidon, een koek of muesli reep voor na de training en iets warms en/of droogs om na de training aan te trekken bij je te hebben.

In principe gaan de trainingen altijd door. Vroeg in het seizoen als de temperatuur nog niet zo hoog is en als het dan regent, wordt er naar een alternatief programma gezocht zoals bijv. trainen op de rollerbank/tacx. Als je die hebt, is het zeer wenselijk om die dan ook met slecht weer en lage temperatuur mee te nemen. Mochten er wijzigingen zijn in de training van die avond door bijv. weersomstandigheden, worden jullie daar via de mail om uiterlijk 17.30 uur van op de hoogte gebracht.

Afmelden voor de training via jeugd-ren-contact@westlandwilvooruit.nl, graag ten minste een uur van te voren via de mail.

 

Er zijn veel renners die het leuk vinden om wedstrijden te gaan rijden. Om goed voorbereid aan deze wedstrijden deel te nemen zal deze pagina je van alle informatie voorzien die hiervoor nodig is.

Licentie

Indien een jeugdrenner besluit om wedstrijden te willen gaan rijden, zal er via de KNWU een wedstrijdlicentie moeten worden aangevraagd. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering. Om wedstrijden te rijden zal ook nog een transponder (chip) aangeschaft moeten worden. De wedstrijden van de KNWU worden allemaal met transponders in verband met het opmaken van de uitslag. Informatie over hoe en waar dit geregeld moet worden kunt u opvragen bij Theo Stolze.

Wedstrijd reglementen

Bij het jeugdwielrennen worden de renners ingedeeld naar leeftijd in categorieën. Meisjes tot en met hun 14de jaar rijden altijd 1 categorie lager.

Elke categorie heeft een eigen toegestane verzet, het is verplicht om met juiste verzet(tandwielen) de wedstrijden te rijden. Deze verzetten worden voor elke wedstrijd gecontroleerd. Het juiste verzet beschermt je lichaam tegen blessures en zorgt voor een eerlijker verloop van de wedstrijden.

Hieronder de toegestane verzetten per categorie:

categorie weg achter voor
1 5,46 m 18 46
2 5,46 m 18 46
3 5,78 m 17 46
4 5,78 m 17 46
5 6,14 m 16 46
6 6,14 m 16 46
7 6,55 m 15 46

Jaarlijkse wedstrijden

De afdeling Ren organiseert als club zijnde elk jaar een aantal wedstrijden. Dit jaar worden er onder andere voor de jeugd 2 KNWU wedstrijden (voor licentiehouders) door WWV georganiseerd. Dit zijn de WWV Jeugdronde (in mei) en de Klompenronde (in september). Alle WWV renners met licentie worden aan de start verwacht!

Clubkampioenschappen

Het clubkampioenschap gaat als volgt:

Er tellen 2 wedstrijden mee:

  1. Westland Wil Vooruit jeugdtoernooi (in de maand mei)
  2. de Klompenronde (begin september)

De renner/renster die in zijn/haar eigen categorie het minst aantal punten heeft na deze 2 wedstrijden wordt clubkampioen, voor een 1e plek krijg je 1 punt, voor een 2e plek 2 punten, enzovoort. Behaal je dus 2x een 2e plek dan heb je 4 punten. Indien er na deze 2 wedstrijden een gelijke stand is, dan tellen de beste korte tijdrit en de beste lange tijdrit samen opgeteld als 1 onderdeel mee om de winnaar te bepalen.

Er worden dit jaar 2 korte en 2 lange tijdritten gereden (uiteraard indien het weer het toelaat) en je beste korte tijdrit wordt weer in je bokaal gegraveerd!

Uiteraard rijdt iedereen met het juiste verzet!

De prijs is een WWV shirt in je eigen maat met daarop clubkampioen van dat jaar geborduurd.

Mini Weg Competitie

Medio mei-juni is er voor de niet-licentie houders de laagdrempelige Mini Weg Competitie. Deze wedstrijden ( een stuk of 8) zijn speciaal bedoeld om jeugdige nieuwe renners aan wedstrijden te laten deelnemen om zo te kijken of zij het rijden van wedstrijden leuk vinden en om dit te proberen in een rennersveld waarbij er op redelijk gelijk niveau gereden wordt. Je hoeft om hier aan deel te nemen niet in het bezig te zijn van een wedstrijd licentie en chip.

Informatie hierover zal aan de renners die voor deze competitie in aanmerking komen verstuurd worden zodra er meer bekend is. Ook organiseert WWV waarschijnlijk weer een wedstrijd uit de Mini Weg Competitie. Speciaal aan de ouders van de niet licentie houders doen wij een beroep voor hand en span diensten omtrent de organisatie.

Jeugd ploegentijdritten

Dan zijn er aan het einde van het seizoen nog 2 ploegentijdritten voor de hogere categorieën van de jeugd. Het meedoen aan deze discipline van de wielrensport is niet alleen een leuke, maar ook hele leerzame ervaring

Het team dat uiteindelijk zal worden opgesteld om deel te nemen aan het NCK wordt door de trainers bepaald en staat niet ter discussie.

Ploegentijdrit de Spartaan

Daarnaast is er nog de jaarlijkse ploegentijdrit bij de Spartaan. van. De ploegentijdrit wordt gereden voor 2 groepen, De samenstelling van een ploeg kan per jaar verschillen. Hier zal na aanmelding van de renners de groepen worden ingedeeld om de juiste samenstelling te krijgen. Voor deze ploegentijdrit geldt geen selectie en mogen er meerdere teams deelnemen. En ook voor deze tijdrit telt dat de trainers over de samenstelling van een ploeg beslissen.

De jeugdcommissie is van mening dat, indien je je beschikbaar stelt voor een van de tijdritten, je dan ook de verplichting hebt daar aan deel te nemen en aanwezig te zijn met alle daarvoor ingeroosterde extra trainingen. Een stukje verplichting naar de vereniging, mede-renners en sponsoren toe.

 

Ben je enthousiast geworden en wil je graag eens komen kennismaken met onze fantastische sport maar heb je nog geen racefiets en/of helm? Geen probleem. Als je nog geen lid bent van WWV mag je maximaal 6 keer komen proef trainen.

Deze trainingen zijn altijd op donderdag en vangen aan om 18.30 uur. Na die 6 keer moet je lid worden of stoppen. Als je langs wilt komen, meld dit dan ruim van te voren aan bij de contact persoon van de ren-jeugd (zie gegevens onderaan). Dan kan er rekening gehouden worden met je komst en kan je ingedeeld worden in een bepaalde groep. Een racefiets en eventueel een helm (deze is verplicht) kan je huren voor € 2,50 per training. Er zijn een beperkt aantal fietsen dus wees op tijd. Reserveren is niet mogelijk! Afrekenen moet contant bij het uitgeven van de fiets en de fiets moet na de training ook weer ingeleverd worden. Aan je ouders wordt voor de 1e training gevraagd een formulier in te vullen waarop alle gegevens van jou als aspirant-lid worden vermeld. Formulieren, huurfietsen en helmen zijn beschikbaar via ons “renhok”, de eerste deur rechts onder de overkapping. Dit is ook de verzamelplaats voordat je op het parcours gaat trainen/warm rijden.

Nieuwe leden vragen wij pas het parcours te betreden om 18.30 uur. Dan zijn ook de trainers van de recreanten groepen aanwezig en zij zullen nieuwe onervaren renners goed en veilig begeleiden met de beginselen in de wielersport. Dit voor de veiligheid van iedereen.

De trainingen van het wielrennen zijn van medio februari tot oktober.

Contact jeugdleden en ouders: jeugd-ren-contact@westlandwilvooruit.nl

 

JEUGDCOMMISSIE

Contactpersoon jeugdleden en ouders: Marcelle Groenewegen: jeugd-ren-contact@westlandwilvooruit.nl

Coördinator wedstrijden: Theo Stolze

TRAINERS

Kees Stijger  hoofdtrainer categorie 1 t/m 4
Marcel Verburg  hoofdtrainer categorie 5 t/m 7
Margriet Verburg
Luke Verburg
Sjaak Zwinkels
Rik van Velzen
Erik Koenis
Rob van Schie
Peter van Ruijven
Bob van der Eijk
Paul Slotboom

Algemene informatie en lid worden

Nieuwe leden

Je mag lid worden van de renjeugd vanaf 1 januari van het jaar waarin je 8 wordt. Ben je helemaal nieuw en wil je het eens proberen om mee te trainen ben je ook bij ons van harte welkom. WWV geeft je de mogelijkheid om maximaal 6 proeflessen te volgen, de fiets en de helm kunnen worden gehuurd. Meer informatie over de proeflessen vind je onder het tabblad proeflessen.

Klik hier om je als lid aan te melden van WWV en voor meer informatie over het lidmaatschap.

Kleding

Als je lid bent geworden kun je de kleding van Westland Wil Vooruit via de vereniging aanschaffen. Het dragen van de clubkleding is tijdens de wedstrijden en tijdens de trainingen verplicht. Voor alle info omtrent kleding ga je naar de pagina met de kledinginfo.

Bij trainingen buiten het parcours wordt het dragen van andere kleding dan clubkleding NIET toegestaan. Hierover is GEEN discussie mogelijk.

In het menu hiernaast vind je alle informatie over de trainingen, de wedstrijden enzovoort.

Veel meer informatie over jeugdwielrennen vind je ook op:
Jeugd (m/v) (8 t/m 14 jaar) – KNWU

KNWU District Zuid-Holland (knwu-zuidholland.nl)

Tenslotte

Alle trainers, commissieleden en eventueel helpende ouders zijn vrijwillig bezig. Het is dan misschien ten overvloede om je erop attent te maken dat wij respectvol met elkaar omgaan.

Genomen beslissingen staan dan ook niet ter discussie tijdens een training, zowel door renners als ouders. Natuurlijk kunnen je ouders/verzorgers altijd contact met een van ons opnemen na een training mocht zij ergens vragen over hebben.

Veel plezier,

De jeugdcommissie en de trainers van Westland Wil Vooruit.

jeugd-ren-contact@westlandwilvooruit.nl 

 

Beleid

De ren-jeugd is opgedeeld in twee groepen, renners die een wedstrijdlicentie hebben, en de zogenaamde “recreatieve” renners. De trainingen voor de renners met wedstrijdlicentie beginnen wat eerder in het jaar en gaan (ook in de zomervakantieperiode) wat langer door dan de trainingen voor de renners zonder wedstrijdlicentie. Verder worden de renners ingedeeld naar hun sportieve mogelijkheden, waarbij ook onderscheid wordt gemaakt tussen wedstrijd- en niet wedstrijd renners. Het beleid van WWV is erop gericht plezier te hebben in het fietsen, maar wij zijn wel een wedstrijdvereniging. Daarom werken wij er naar toe en zijn de trainingen er op gericht om renners, na het aanleren van de basisvaardigheden, klaar te stomen voor het veilig rijden van wedstrijden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de KNWU wedstrijden voor renners met een licentie, en de zogenaamde laagdrempelige wedstrijden in de Mini Weg Competitie. De trainer kan desgewenst aangeven waar een renner geschikt voor is. Vragen over de Mini Weg Competitie en KNWU wedstrijden kunnen gesteld worden bij Theo Stolze. ( zie verder onder het tabblad Wedstrijden). De indeling wordt altijd gedaan door de hoofdtrainers en alleen in overleg met hen kunnen renners een overstap maken naar een andere groep.

Trainingen

De ren-jeugd traint iedere dinsdag en donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Op de dinsdag zijn ook alle wedstrijdrijders van de mtb afdeling van harte welkom om op snelheid mee te komen trainen. Op de donderdagavond zijn alleen de mtb renners welkom die ook het ren-wedstrijd programma rijden.

Dit omdat er op deze avond specifiekere technieken aan bod komen die van belang zijn voor wedstrijdrenners op de racefiets. Het rijden op een racefiets met smallere banden dan de mountainbike, het soms drukke parcours en de hogere snelheden vraagt soms om andere “regeltjes” dan die bij het volgen van een mtb training. Dit om de veiligheid voor alle aanwezige renners te garanderen. Wij vragen jullie vriendelijk deze regels te respecteren en die op te volgen indien daar naar verwezen wordt.

We willen graag op tijd beginnen, dus vragen wij alle renners om 18.15 uur aanwezig te zijn.

In het voor- en naseizoen kunnen wij soms pas om 18.30 uur gebruik maken van het parcours omdat er dan nog getraind wordt door nieuwelingen, maar zodra de “zomertijd” weer is ingegaan, trainen zij buiten het parcours en kan er dus door de jeugdleden vanaf 18.15 uur warm gereden worden.

Ook door de oudste jeugd zal er, zodra de zomertijd is ingegaan, geregeld buiten het parcours getraind worden. Deze trainingen kunnen iets uitlopen. U wordt hiervan, als het zover is, op de hoogte gesteld. Let er wel op, zodra er buiten het parcours getraind gaat worden, is het van belang een reserve bandje en een pompje bij je te hebben.

Het is vanzelfsprekend om altijd een gevulde bidon, een koek of muesli reep voor na de training en iets warms en/of droogs om na de training aan te trekken bij je te hebben.

In principe gaan de trainingen altijd door. Vroeg in het seizoen als de temperatuur nog niet zo hoog is en als het dan regent, wordt er naar een alternatief programma gezocht zoals bijv. trainen op de rollerbank/tacx. Als je die hebt, is het zeer wenselijk om die dan ook met slecht weer en lage temperatuur mee te nemen. Mochten er wijzigingen zijn in de training van die avond door bijv. weersomstandigheden, worden jullie daar via de mail om uiterlijk 17.30 uur van op de hoogte gebracht.

Afmelden voor de training via jeugd-ren-contact@westlandwilvooruit.nl, graag ten minste een uur van te voren via de mail.

 

Wedstrijden

Er zijn veel renners die het leuk vinden om wedstrijden te gaan rijden. Om goed voorbereid aan deze wedstrijden deel te nemen zal deze pagina je van alle informatie voorzien die hiervoor nodig is.

Licentie

Indien een jeugdrenner besluit om wedstrijden te willen gaan rijden, zal er via de KNWU een wedstrijdlicentie moeten worden aangevraagd. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering. Om wedstrijden te rijden zal ook nog een transponder (chip) aangeschaft moeten worden. De wedstrijden van de KNWU worden allemaal met transponders in verband met het opmaken van de uitslag. Informatie over hoe en waar dit geregeld moet worden kunt u opvragen bij Theo Stolze.

Wedstrijd reglementen

Bij het jeugdwielrennen worden de renners ingedeeld naar leeftijd in categorieën. Meisjes tot en met hun 14de jaar rijden altijd 1 categorie lager.

Elke categorie heeft een eigen toegestane verzet, het is verplicht om met juiste verzet(tandwielen) de wedstrijden te rijden. Deze verzetten worden voor elke wedstrijd gecontroleerd. Het juiste verzet beschermt je lichaam tegen blessures en zorgt voor een eerlijker verloop van de wedstrijden.

Hieronder de toegestane verzetten per categorie:

categorie weg achter voor
1 5,46 m 18 46
2 5,46 m 18 46
3 5,78 m 17 46
4 5,78 m 17 46
5 6,14 m 16 46
6 6,14 m 16 46
7 6,55 m 15 46

Jaarlijkse wedstrijden

De afdeling Ren organiseert als club zijnde elk jaar een aantal wedstrijden. Dit jaar worden er onder andere voor de jeugd 2 KNWU wedstrijden (voor licentiehouders) door WWV georganiseerd. Dit zijn de WWV Jeugdronde (in mei) en de Klompenronde (in september). Alle WWV renners met licentie worden aan de start verwacht!

Clubkampioenschappen

Het clubkampioenschap gaat als volgt:

Er tellen 2 wedstrijden mee:

  1. Westland Wil Vooruit jeugdtoernooi (in de maand mei)
  2. de Klompenronde (begin september)

De renner/renster die in zijn/haar eigen categorie het minst aantal punten heeft na deze 2 wedstrijden wordt clubkampioen, voor een 1e plek krijg je 1 punt, voor een 2e plek 2 punten, enzovoort. Behaal je dus 2x een 2e plek dan heb je 4 punten. Indien er na deze 2 wedstrijden een gelijke stand is, dan tellen de beste korte tijdrit en de beste lange tijdrit samen opgeteld als 1 onderdeel mee om de winnaar te bepalen.

Er worden dit jaar 2 korte en 2 lange tijdritten gereden (uiteraard indien het weer het toelaat) en je beste korte tijdrit wordt weer in je bokaal gegraveerd!

Uiteraard rijdt iedereen met het juiste verzet!

De prijs is een WWV shirt in je eigen maat met daarop clubkampioen van dat jaar geborduurd.

Mini Weg Competitie

Medio mei-juni is er voor de niet-licentie houders de laagdrempelige Mini Weg Competitie. Deze wedstrijden ( een stuk of 8) zijn speciaal bedoeld om jeugdige nieuwe renners aan wedstrijden te laten deelnemen om zo te kijken of zij het rijden van wedstrijden leuk vinden en om dit te proberen in een rennersveld waarbij er op redelijk gelijk niveau gereden wordt. Je hoeft om hier aan deel te nemen niet in het bezig te zijn van een wedstrijd licentie en chip.

Informatie hierover zal aan de renners die voor deze competitie in aanmerking komen verstuurd worden zodra er meer bekend is. Ook organiseert WWV waarschijnlijk weer een wedstrijd uit de Mini Weg Competitie. Speciaal aan de ouders van de niet licentie houders doen wij een beroep voor hand en span diensten omtrent de organisatie.

Jeugd ploegentijdritten

Dan zijn er aan het einde van het seizoen nog 2 ploegentijdritten voor de hogere categorieën van de jeugd. Het meedoen aan deze discipline van de wielrensport is niet alleen een leuke, maar ook hele leerzame ervaring

Het team dat uiteindelijk zal worden opgesteld om deel te nemen aan het NCK wordt door de trainers bepaald en staat niet ter discussie.

Ploegentijdrit de Spartaan

Daarnaast is er nog de jaarlijkse ploegentijdrit bij de Spartaan. van. De ploegentijdrit wordt gereden voor 2 groepen, De samenstelling van een ploeg kan per jaar verschillen. Hier zal na aanmelding van de renners de groepen worden ingedeeld om de juiste samenstelling te krijgen. Voor deze ploegentijdrit geldt geen selectie en mogen er meerdere teams deelnemen. En ook voor deze tijdrit telt dat de trainers over de samenstelling van een ploeg beslissen.

De jeugdcommissie is van mening dat, indien je je beschikbaar stelt voor een van de tijdritten, je dan ook de verplichting hebt daar aan deel te nemen en aanwezig te zijn met alle daarvoor ingeroosterde extra trainingen. Een stukje verplichting naar de vereniging, mede-renners en sponsoren toe.

 

Proeflessen

Ben je enthousiast geworden en wil je graag eens komen kennismaken met onze fantastische sport maar heb je nog geen racefiets en/of helm? Geen probleem. Als je nog geen lid bent van WWV mag je maximaal 6 keer komen proef trainen.

Deze trainingen zijn altijd op donderdag en vangen aan om 18.30 uur. Na die 6 keer moet je lid worden of stoppen. Als je langs wilt komen, meld dit dan ruim van te voren aan bij de contact persoon van de ren-jeugd (zie gegevens onderaan). Dan kan er rekening gehouden worden met je komst en kan je ingedeeld worden in een bepaalde groep. Een racefiets en eventueel een helm (deze is verplicht) kan je huren voor € 2,50 per training. Er zijn een beperkt aantal fietsen dus wees op tijd. Reserveren is niet mogelijk! Afrekenen moet contant bij het uitgeven van de fiets en de fiets moet na de training ook weer ingeleverd worden. Aan je ouders wordt voor de 1e training gevraagd een formulier in te vullen waarop alle gegevens van jou als aspirant-lid worden vermeld. Formulieren, huurfietsen en helmen zijn beschikbaar via ons “renhok”, de eerste deur rechts onder de overkapping. Dit is ook de verzamelplaats voordat je op het parcours gaat trainen/warm rijden.

Nieuwe leden vragen wij pas het parcours te betreden om 18.30 uur. Dan zijn ook de trainers van de recreanten groepen aanwezig en zij zullen nieuwe onervaren renners goed en veilig begeleiden met de beginselen in de wielersport. Dit voor de veiligheid van iedereen.

De trainingen van het wielrennen zijn van medio februari tot oktober.

Contact jeugdleden en ouders: jeugd-ren-contact@westlandwilvooruit.nl

 

Jeugdcommissie en trainers

JEUGDCOMMISSIE

Contactpersoon jeugdleden en ouders: Marcelle Groenewegen: jeugd-ren-contact@westlandwilvooruit.nl

Coördinator wedstrijden: Theo Stolze

TRAINERS

Kees Stijger  hoofdtrainer categorie 1 t/m 4
Marcel Verburg  hoofdtrainer categorie 5 t/m 7
Margriet Verburg
Luke Verburg
Sjaak Zwinkels
Rik van Velzen
Erik Koenis
Rob van Schie
Peter van Ruijven
Bob van der Eijk
Paul Slotboom

Pin It on Pinterest