SJABO donderdagavond competitie incl reglement

Reglement WWV Sjabo competitie 2024

Van 7 maart tot en met 19 september wordt elke donderdag op het WWV parcours de Sjabo competitie gereden.
Deze zomeravondcompetitie wordt al 29 jaar door Sjaak Bol en zijn team georganiseerd, met wekelijks een mooi peloton renners die voor de dagwinst en de punten strijden.
Alle data en evt. afwijkingen ivm feestdagen etc. staan in de trimmerskalender.  Hierin zijn ook alle andere clubkoersen/ritten geagendeerd.

Categorieën

De Sjabo competitie is een koers voor renners met verschillende niveaus. Daarom wordt de groep in 3 categorieën ingedeeld, te weten;
A – Elite-Beloften, Junioren en A-Trimmers.
B – B-Trimmers en Sportklasse.
C – Nieuwelingen en dames.

KNWU licenties en Mylaps transponder

Startlicentie
Om aan clubcompetities, koersen en criteriums mee te kunnen doen heb je minimaal een KNWU Start-licentie of hoger nodig. Hiermee ben je via de KNWU voor ernstige letselschade verzekerd. Een basislidmaatschap dekt die verzekering niet meer.

Je kunt via https://mijn.knwu.nl/ je licentie eenvoudig aanvragen (vergeet deze niet per jaar te verlengen). Zonder geldige licentie voor 2024 wordt er geen startnummer verstrekt en kan je niet deelnemen!

Mylaps transponder
Naast de startlicentie is het verplicht met een, bij de KNWU geregistreerde Mylaps transponder te rijden. Rijders zonder of een niet-werkende transponder worden niet in de uitslag opgenomen en komen niet in aanmerking voor punten voor het klassement.

Je kunt via Mylaps: https://speedhiveshop.mylaps.com/prochip-flex.html een transponder aanschaffen. Let op: zorg voor de éénmalige activatie bij eerste keer gebruiken. Op de site kan je tevens je abonnement checken of dat nog geldig is. Vergeet deze niet bij mijn KNWU te koppelen. Meld je anders bij de Sjabo-organisatie.

Inschrijving en inschrijfgeld

Vanaf 2024 gooien we het inschrijfconcept wat om.
Net als voorheen koop je bij aanvang van het seizoen je vaste rugnummer voor de Sjabo en WWV trimmers clubkoersen.
NIEUW:
Je betaalt als WWV lid of lid van de C6 regioverenigingen éénmalig € 25 voor het hele seizoen 2024, dit is inclusief het vaste rugnummer. (i.p.v. de wekelijkse € 2,00 en kosten rugnummer)
Met als voordeel dat de deelnemers daarna, zonder zich bij de inschrijftafel te melden, gelijk door kunnen naar de baan.

Ben je géén lid van WWV of lid van de C6  regioverenigingen,  dan betaal je éénmalig €50 voor het hele seizoen 2024, dit is ook incl. het vaste rugnummer (i.p.v. de wekelijkse € 4,00 en kosten rugnummer € 10,00).
Met als voordeel dat de deelnemers daarna, zonder zich bij de inschrijftafel te melden, gelijk door kunnen naar de baan.

Kies je toch voor een wekelijkse inschrijving, dan kan je voor € 10 een startnummer aanschaffen, vervolgens betalen WWV leden en C6 leden € 2 en niet-leden € 4 per keer.
Enkele deelname is  mogelijk, mits je in bezit bent van een geldige startlicentie en werkende transponder.
Hiervoor melden bij de Sjabo-organisatie!
Telkens als je mee wilt rijden aanmelden/inschrijven en daarna pas door naar de baan.

Ook nieuw: Vanaf seizoen 2024 zijn er géén dag-premies meer! 
Hiervoor in de plaats komen premies voor het eindklassement en zal er regelmatig een borrel en hap in het clubhuis worden aangeboden.

Aanvangstijden SJABO:
A:        19.35 uur start
B,C:    19.36 uur start

De B-renners mogen niet met de A-renners meerijden. Na 2 waarschuwingen worden zij uit koers gehaald en krijgen geen uitslag. Dit ter beoordeling van de jury. De B-groep laat de A-groep rustig passeren en gaat ook niet aan de achterkant van het parkoers uit het zicht van de jury achter de A Groep aan. De A-groep houdt niet “stil” bij de B-groep, de B-groep blijft snelheid houden en houdt rechts aan om zo plek te maken om de A-groep te laten passeren.

Geloste A-renners mogen wel aansluiten bij de B, maar verrichten geen kopwerk.

Als geloste renners ga je bij het naderen van een peloton altijd achter elkaar rijden en niet naast elkaar.

Is jouw categorie gefinisht dan dien je het parkoers te verlaten en niet meer over Start/Finish te rijden.

Voortijdig koers verlaten
Indien de koers voortijdig verlaten wordt, dienen de deelnemers zich bij de jury af te melden. Niet afmelden is geen punten.

Puntentelling per wedstrijd
De puntentelling is aangepast. Er worden meer punten per wedstrijd gegeven, zo is bij het missen van een koers toch de aansluiting in het klassement mogelijk en blijft het spannend richting einde seizoen.

1e) 25 pnt
2e) 23 pnt
3e) 21 pnt
4e) 19 pnt
5e) 17 pnt
6e) 15 pnt
7e) 14 pnt
8e) 13 pnt
9e) 12 pnt
10e) 11 pnt
11e) 10 pnt
12e) 9 pnt
13e) 8 pnt
14e) 7 pnt
15e) 6 pnt

Vanaf de 16e plaats heeft iedere deelnemer 5 pnt, mits met geregistreerde transponder gereden en minimaal 1 ronde afgelegd.

Het klassement kan je zelf op Mylaps vinden, deze zal ook via de Sjabo Whatsapp groep en zal regelmatig op de schermen in het clubhuis gedeeld worden. 

Prijzenschema: voor zowel A als B categorie (C categorie heeft aangepast prijzenschema):
1e prijs = € 100
2e prijs = € 90
3e prijs = € 80
4e prijs = € 70
5e prijs = € 60
6e prijs = € 50
7e prijs = € 40
8e prijs = € 30
9e prijs = € 20
10e prijs = € 10 

Eindklassement
Prijsuitreiking van het klassement is op de laatste Sjabo op donderdag 19 september.
De eerste 3 in het klassement komen op het podium en krijgen bloemen, eindprijzen zijn er voor de eerste 10.

Voor vragen :  secretaris@westlandwilvooruit.nl

 

nieuws

Komende Z.A.C. wedstrijden

There are no upcoming events at this time.

Meer informatie

 

Pin It on Pinterest