Jeugd MTB

Westland Wil Vooruit heeft een van de grootste MTB afdelingen van Nederland en daar zijn we trots op!
We hebben groepen voor zowel recreatief fietsen als voor de wedstrijd fietser.

Je kunt kiezen uit de tabbladen Jeugd Recreatief MTB ,   Jeugd Wedstrijd MTB,    MTB Cup Z-H en   Lid worden
Hier kun je alles vinden over de trainingsgroepen, trainingsdagen/tijden en de contactgegevens van de trainers.

Voor proeflessen ga naar tabblad Jeugd Recreatief MTB

nieuws

Meer informatie

Van Starters tot Toppers

Ben je minimaal 7 Jaar oud en vind je vindt Mountainbike leuk? Je bent van harte welkom!
Zie hieronder meer info over PROEFLESSEN (en de contactpersoon hiervoor) en de mogelijkheid van het huren van een MTB fiets tijdens deze proeflessen.

Bij Westland Wil Vooruit hebben we een grote afdeling Mountainbike waar je op elk niveau kunt trainen. De afdeling is een actieve afdeling waar we de kinderen graag de fijne kneepjes van het Mountainbike willen bij brengen. Hierbij staat het plezier voorop en is meedoen belangrijker dan winnen.
Gedurende het seizoen worden er ook een aantal leuke evenementen georganiseerd voor de jeugd.

In de regio Zuid Holland is er een leuke en laagdrempelige MTB competitie voor de jeugd bij verschillende verenigingen, de MTB Cup Zuid Holland. Voor meer informatie over deze competitie en de wedstrijdkalender kijk op de website.

Tijdens de wintermaanden worden er in deze regio ook leuke MCC (veld)wedstrijdjes georganiseerd waar je ook aan mee mag doen met je MTB fiets voor de Jeugd. Kijk hier voor meer info.

Hoe zien de Trainingsgroepen eruit?
Wij trainen de kinderen op niveau en niet op leeftijd, zodat de trainingen soepel blijven verlopen. Het kan dus voorkomen dat kinderen van 9 jaar samen met kinderen van 12 jaar in eenzelfde groep fietsen. De groepen lopen in snelheidsniveau op van groep 6 (de jongste kinderen) naar groep 3 (de oudste kinderen).
Alle nieuwe kinderen beginnen in groep 6. De trainers bepalen wanneer een kind goed genoeg is om door te stromen naar de volgende groep op basis twee criteria; De renner moet sociaal / emotioneel in de volgende groep passen (leeftijd) en hij of zij moet voldoende duurvermogen, techniek en snelheid ontwikkeld hebben voor overplaatsing naar een hogere groep.

De trainers die een renner over willen laten gaan bespreken dat eerst met de trainers van de volgende groep, daarna met de renner en/of ouders. Bij twijfel laten we een rennertje proefdraaien in de volgende groep.

Trainers per groep
De begeleiding van een groep bestaat uit een groepstrainer en minimaal een tweede trainer/begeleider. Wij streven er naar om zoveel mogelijk vaste trainers / begeleiders op de groepen te hebben. Het aantal trainers per groep hangt af van hoeveel kinderen er rijden. Het kan dus voorkomen dat er meerdere trainers of trainsters en begeleiders op de groep staan.

Trainingsdagen/tijden recreatieve jeugd
Start van de Woensdagavond trainingen (mei tot eind oktober) wordt door de trainers zelf bekend gemaakt aan de renners van hun groep.

 • Woensdagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur in de periode mei tot eind oktober voor groep 5
 • Woensdagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur in de periode mei tot eind oktober voor groep 2, 3 en 4
  Voor groep 6 is er geen woensdagavondtraining!
 • Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot ca.16.00 uur voor alle groepen.

Trainingen tijdens vakanties
In de zomervakantie wordt er geen training gegeven, tijdens alle andere vakanties gaan de trainingen gewoon door. In de winterperiode rond de Kerst en Nieuwjaar is gedurende een aantal weken winterstop.
Bij verhindering: geef dit dan op tijd door aan een van de onderstaande groepstrainers.

Trainers

Groep 2 (16+)
Ronald van Ruijven: 06-11317831
Theo van Leeuwen: 06-33168518
Groep 3
Fred Dekkers: 06-31973433
Arno Vermeer 06-48097972
Groep 4
Willem van Geest: 06-20055087
Arjan van der Wel 06-38092818
Erik van der Burg: 06-21203781
Ruud Merse: 06-11453968
Groep 5
Jörgen de Groot: 06-24397051
Jeroen Schilder: 06-23136182
Edwin Zwinkels: 06-51230852
Groep 6
Hein Wubben: 06-54786166
François Dieleman: 06-20890328

Wil je meer weten of meefietsen?
Neem dan contact op met de coördinator MTB recreanten Remco Hoogerbrug. Via mail: hoogerbrug@gmail.com 
Bij dringende vragen: Tel 06-24761527

PROEFLESSEN:
Je mag meefietsen als je 7 jaar bent. Om te kijken of je de sport mountainbike leuk vindt, kun je een aantal keer meedoen. Je kunt je dan op zaterdagmiddag tussen 13.30 uur en 14.00 uur melden bij ons clubgebouw in de Wollebrand. Wanneer je zelf nog geen mountainbike en een helm hebt, is het ook mogelijk deze bij ons te huren voor een aantal keer.

Het is mogelijk om 8 weken een mountainbike te huren. Vier weken om te proberen en te kijken of je mountainbiken leuk vindt. Besluit je daarna lid te worden, dan kun je nog maximaal 4 weken een fiets blijven huren. Na die tijd wordt je geacht zelf een mountainbike te hebben. De fietsen kunnen alleen tijdens op de zaterdagmiddag trainingen geleend worden, niet op woensdagavond.

Kosten voor huur fiets (mét fietshelm) € 4 per keer.

We gaan ervan uit dat je als huurder van een mountainbike hiermee omgaat als was het er een van jezelf. Zuinig dus. Volgende week moet er weer een nieuwe enthousiasteling op kunnen fietsen.

Als je na vier weken besluit om lid te worden van Westland Wil Vooruit, ga dan naar het aanmeldformulier op de website. Als je het formulier hebt ingevuld volgt een webpagina met verdere informatie.
Nadat je het formulier hebt ingevuld en verstuurd (je krijgt geen bevestiging vanuit de website!!) gaat het naar onze ledenadministratie en krijg je t.z.t. een mail dat je lid bent van WWV.

Voor meer informatie graag contact opnemen met de coördinator MTB recreanten Remco Hoogerbrug.
Via mail: hoogerbrug@gmail.com 
Bij dringende vragen: Tel 06-24761527

De MTB afdeling van WWV heeft veel enthousiaste, jonge talenten die goede uitslagen rijden in de regionale en landelijke wedstrijden. Deze jeugd is onderverdeeld in 3 wedstrijdgroepen met jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Deze kinderen worden intensief getraind en committeren zich om wedstrijden van het klassement van de Landelijke Jeugd Wedstrijden (LJC) en het Nederlands Kampioenschap te rijden.

Inschrijven voor wedstrijden
Je kunt je per wedstrijd inschrijven via je account op mijn KNWU. Kosten voor deelname moet je ter plaatse voldoen. Voor meer informatie over licenties kun je ook op deze site terecht.

Overzicht van de hoofdtrainers / contactpersonen van de wedstrijdjeugd:
groep 1: Marcel van der Voort 06-13019894

groep 2: Jan Willem Huising 06-55844585

Licentie: Indien een jeugdrenner besluit om wedstrijden te gaan rijden, zal er via de KNWU een wedstrijdlicentie moeten worden aangevraagd. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering. Om wedstrijden te rijden zal ook een chip aangeschaft moeten worden. De wedstrijden van de KNWU worden allemaal met chips verreden zodat alle uitslagen professioneel kunnen worden vastgesteld. Beiden kan de renner regelen door in te loggen op mijn knwu.  (Via WWV heb je het basislidmaatschap KNWU en vanuit dit lidmaatschap kun je inloggen op Mijn KNWU met je mailadres dat opgegeven is bij het lidmaatschap van WWV)

LJC: De wedstrijdjeugd van WWV neemt deel aan de Landelijke Jeugd Competitie (LJC). Deze competitie wordt verreden per categorie waarbij de meisjes apart worden geklasseerd.

Voor de Landelijke Jeugd Competitie wedstrijden wordt ook een klassement verreden. Naast bekers voor de eerste 3 jongens en eerste 3 meisjes per categorie zijn er iedere wedstrijd punten te verdienen door de klassering van die dag en bonuspunten voor de regelmatigheid (aantal wedstrijden die je meedoet). Aan het einde van het seizoen worden hier ook bekers verdiend. Deze landelijke wedstrijden worden in alle windstreken van Nederland gehouden.

Nationale Wedstrijden
Daarnaast zijn er nog andere landelijke wedstrijden, de zogenaamde Nationale wedstrijden. Bij dit soort wedstrijden rijden er heel veel verschillende categorieën van de recreanten (funklasse) tot aan de Amateurs/Profs (Elite). Ook de jeugd heeft in dit programma een plekje. Deze wedstrijd wordt vaak ’s middags verreden. Alle jeugd start tegelijk en wordt geklasseerd in de volgende categorieën:
Jeugd 8 t/m 10 jaar
Jeugd 11 en 12 jaar
Jeugd 13 en 14 jaar
Dit zijn ook hele leuke wedstrijden om te doen en je bent altijd vrij om naar zo’n wedstrijd te gaan, ook al hebben de trainers een bepaalde wedstrijd niet op het programma staan. Inschrijven voor deze wedstrijd kan vaak alleen op de wedstrijddag. Kijk hiervoor op de website van de betreffende wedstrijd.

Regionale Wedstrijden
Sinds 2015 is er weer een reeks wedstrijden op regionaal niveau. Deze wedstrijden worden georganiseerd door verschillende verenigingen in Zuid-Holland. Voor de agenda, informatie, inschrijving, regelement en uitslagen zie website MTB Cup Zuid Holland

Nationaal kampioenschap
Naast alle bovenstaande wedstrijden is er jaarlijks een wedstrijd om het nationale kampioenschap. De start is gelijk aan de wedstrijden voor de Landelijke Jeugd Competitie waarbij de jongens en meisjes apart worden geklasseerd. Je hebt dus zowel bij de jongens als de meisjes een Nederlands Kampioen. De startvolgorde wordt bepaald aan de hand van de stand in de Landelijke Jeugd Competitie. Je kunt alleen maar meedoen met de nationale kampioenschappen als je voldoende LJC wedstrijden gereden hebt.

Eisen mountainbike
Natuurlijk moet de mountainbike technische in orde zijn, remmen, banden, derailleur, ketting en tandwielen moeten goed gaan, ook speling op de voorvork, balhoofd en wielen mag niet voorkomen. Daarnaast zijn er nog een aantal speciale eisen rondom de veiligheid van de deelnemers. Er mogen geen delen op de mountainbike aanwezig zijn die een gevaar opleveren voor de deelnemers. Standaarden, sloten en spatborden mogen niet op de mountainbike gemonteerd zijn. Ook moeten de uiteinden van de sturen en barends afgesloten zijn met een dopje. Nog een belangrijke regel is dat de wielen maximaal 29 inch mogen zijn en breedte van de banden minimaal 40 mm moet bedragen. De keuze welk type profiel je gebruikt staat vrij. Er zijn geen speciale eisen, zoals bij het jeugdwielrennen, gesteld aan de verzetten die op de mountainbike gemonteerd zijn.

Wat je verder nog moet weten
Het is belangrijk om de informatie van de betreffende wedstrijd goed door te nemen zodat je weet hoe laat je aanwezig moet zijn. Het is verstandig om een uur voor de aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig te zijn, zodat je rustig kan inschrijven en het parcours goed kan verkennen. Wedstrijden moeten altijd in de clubkleren gereden worden en het is verplicht om met een chip te rijden. Laat je bij je eerste wedstrijd begeleiden door een van de trainers. Meestal zijn er meerdere aanwezig omdat hun zoon of dochter die dag ook aan de start verschijnt. Zij willen je altijd helpen en vertellen hoe alles in zijn werk gaat.

 

 

 

In de regio Zuid Holland is er een leuke en laagdrempelige MTB competitie voor de jeugd bij verschillende verenigingen, de MTB Cup Zuid Holland. Voor meer informatie over deze competitie en de wedstrijdkalender kijk op de website.

Tijdens de wintermaanden worden er in deze regio ook leuke MCC (veld)wedstrijdjes georganiseerd waar je ook aan mee mag doen met je MTB fiets voor de Jeugd. Kijk hier voor meer info.

Je mag meefietsen als je 7 jaar bent. Om te kijken of je de sport mountainbike leuk vindt, kun je een aantal keer meedoen. Je kunt je dan op zaterdagmiddag tussen 13.30 uur en 14.00 uur melden bij ons clubgebouw in de Wollebrand. Wanneer je zelf nog geen mountainbike en een helm hebt, is het ook mogelijk deze bij ons te huren voor een aantal keer.

Het is mogelijk om 8 weken een mountainbike te huren. Vier weken om te proberen en te kijken of je mountainbiken leuk vindt. Besluit je daarna lid te worden, dan kun je nog maximaal 4 weken een fiets blijven huren. Na die tijd wordt je geacht zelf een mountainbike te hebben. De fietsen kunnen alleen tijdens op de zaterdagmiddag trainingen geleend worden, niet op woensdagavond.

Kosten voor huur fiets (mét fietshelm) € 4,00 per keer.

Wat verwachten we van je als je lid wilt worden?

 • Je wilt graag alle technieken van het mountainbiken leren.
 • Je bent gemotiveerd en neemt deel aan alle, door de afdeling MTB georganiseerde, MTB wedstrijden.
 • Deze wedstrijden worden georganiseerd op het terrein van WWV en in het recreatiegebied de Wollebrand
 • Je neemt deel aan de Rabo Dikke Banden Races in de Westlandse dorpskernen

Lid worden
Als je na vier weken besluit om lid te worden van Westland Wil Vooruit, ga dan naar het aanmeldformulier  Als je het formulier hebt ingevuld volgt een webpagina met verdere informatie.

Nadat je het formulier hebt ingevuld en verstuurd (je krijgt geen bevestiging) gaat het naar onze ledenadministratie en krijg je t.z.t. een mail dat je lid bent van WWV.

 

JEUGD RECREATIEF

Van Starters tot Toppers

Ben je minimaal 7 Jaar oud en vind je vindt Mountainbike leuk? Je bent van harte welkom!
Zie hieronder meer info over PROEFLESSEN (en de contactpersoon hiervoor) en de mogelijkheid van het huren van een MTB fiets tijdens deze proeflessen.

Bij Westland Wil Vooruit hebben we een grote afdeling Mountainbike waar je op elk niveau kunt trainen. De afdeling is een actieve afdeling waar we de kinderen graag de fijne kneepjes van het Mountainbike willen bij brengen. Hierbij staat het plezier voorop en is meedoen belangrijker dan winnen.
Gedurende het seizoen worden er ook een aantal leuke evenementen georganiseerd voor de jeugd.

In de regio Zuid Holland is er een leuke en laagdrempelige MTB competitie voor de jeugd bij verschillende verenigingen, de MTB Cup Zuid Holland. Voor meer informatie over deze competitie en de wedstrijdkalender kijk op de website.

Tijdens de wintermaanden worden er in deze regio ook leuke MCC (veld)wedstrijdjes georganiseerd waar je ook aan mee mag doen met je MTB fiets voor de Jeugd. Kijk hier voor meer info.

Hoe zien de Trainingsgroepen eruit?
Wij trainen de kinderen op niveau en niet op leeftijd, zodat de trainingen soepel blijven verlopen. Het kan dus voorkomen dat kinderen van 9 jaar samen met kinderen van 12 jaar in eenzelfde groep fietsen. De groepen lopen in snelheidsniveau op van groep 6 (de jongste kinderen) naar groep 3 (de oudste kinderen).
Alle nieuwe kinderen beginnen in groep 6. De trainers bepalen wanneer een kind goed genoeg is om door te stromen naar de volgende groep op basis twee criteria; De renner moet sociaal / emotioneel in de volgende groep passen (leeftijd) en hij of zij moet voldoende duurvermogen, techniek en snelheid ontwikkeld hebben voor overplaatsing naar een hogere groep.

De trainers die een renner over willen laten gaan bespreken dat eerst met de trainers van de volgende groep, daarna met de renner en/of ouders. Bij twijfel laten we een rennertje proefdraaien in de volgende groep.

Trainers per groep
De begeleiding van een groep bestaat uit een groepstrainer en minimaal een tweede trainer/begeleider. Wij streven er naar om zoveel mogelijk vaste trainers / begeleiders op de groepen te hebben. Het aantal trainers per groep hangt af van hoeveel kinderen er rijden. Het kan dus voorkomen dat er meerdere trainers of trainsters en begeleiders op de groep staan.

Trainingsdagen/tijden recreatieve jeugd
Start van de Woensdagavond trainingen (mei tot eind oktober) wordt door de trainers zelf bekend gemaakt aan de renners van hun groep.

 • Woensdagavond van 18:30 uur tot 19:30 uur in de periode mei tot eind oktober voor groep 5
 • Woensdagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur in de periode mei tot eind oktober voor groep 2, 3 en 4
  Voor groep 6 is er geen woensdagavondtraining!
 • Zaterdagmiddag van 14.00 uur tot ca.16.00 uur voor alle groepen.

Trainingen tijdens vakanties
In de zomervakantie wordt er geen training gegeven, tijdens alle andere vakanties gaan de trainingen gewoon door. In de winterperiode rond de Kerst en Nieuwjaar is gedurende een aantal weken winterstop.
Bij verhindering: geef dit dan op tijd door aan een van de onderstaande groepstrainers.

Trainers

Groep 2 (16+)
Ronald van Ruijven: 06-11317831
Theo van Leeuwen: 06-33168518
Groep 3
Fred Dekkers: 06-31973433
Arno Vermeer 06-48097972
Groep 4
Willem van Geest: 06-20055087
Arjan van der Wel 06-38092818
Erik van der Burg: 06-21203781
Ruud Merse: 06-11453968
Groep 5
Jörgen de Groot: 06-24397051
Jeroen Schilder: 06-23136182
Edwin Zwinkels: 06-51230852
Groep 6
Hein Wubben: 06-54786166
François Dieleman: 06-20890328

Wil je meer weten of meefietsen?
Neem dan contact op met de coördinator MTB recreanten Remco Hoogerbrug. Via mail: hoogerbrug@gmail.com 
Bij dringende vragen: Tel 06-24761527

PROEFLESSEN:
Je mag meefietsen als je 7 jaar bent. Om te kijken of je de sport mountainbike leuk vindt, kun je een aantal keer meedoen. Je kunt je dan op zaterdagmiddag tussen 13.30 uur en 14.00 uur melden bij ons clubgebouw in de Wollebrand. Wanneer je zelf nog geen mountainbike en een helm hebt, is het ook mogelijk deze bij ons te huren voor een aantal keer.

Het is mogelijk om 8 weken een mountainbike te huren. Vier weken om te proberen en te kijken of je mountainbiken leuk vindt. Besluit je daarna lid te worden, dan kun je nog maximaal 4 weken een fiets blijven huren. Na die tijd wordt je geacht zelf een mountainbike te hebben. De fietsen kunnen alleen tijdens op de zaterdagmiddag trainingen geleend worden, niet op woensdagavond.

Kosten voor huur fiets (mét fietshelm) € 4 per keer.

We gaan ervan uit dat je als huurder van een mountainbike hiermee omgaat als was het er een van jezelf. Zuinig dus. Volgende week moet er weer een nieuwe enthousiasteling op kunnen fietsen.

Als je na vier weken besluit om lid te worden van Westland Wil Vooruit, ga dan naar het aanmeldformulier op de website. Als je het formulier hebt ingevuld volgt een webpagina met verdere informatie.
Nadat je het formulier hebt ingevuld en verstuurd (je krijgt geen bevestiging vanuit de website!!) gaat het naar onze ledenadministratie en krijg je t.z.t. een mail dat je lid bent van WWV.

Voor meer informatie graag contact opnemen met de coördinator MTB recreanten Remco Hoogerbrug.
Via mail: hoogerbrug@gmail.com 
Bij dringende vragen: Tel 06-24761527

JEUGD WEDSTRIJD

De MTB afdeling van WWV heeft veel enthousiaste, jonge talenten die goede uitslagen rijden in de regionale en landelijke wedstrijden. Deze jeugd is onderverdeeld in 3 wedstrijdgroepen met jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Deze kinderen worden intensief getraind en committeren zich om wedstrijden van het klassement van de Landelijke Jeugd Wedstrijden (LJC) en het Nederlands Kampioenschap te rijden.

Inschrijven voor wedstrijden
Je kunt je per wedstrijd inschrijven via je account op mijn KNWU. Kosten voor deelname moet je ter plaatse voldoen. Voor meer informatie over licenties kun je ook op deze site terecht.

Overzicht van de hoofdtrainers / contactpersonen van de wedstrijdjeugd:
groep 1: Marcel van der Voort 06-13019894

groep 2: Jan Willem Huising 06-55844585

Licentie: Indien een jeugdrenner besluit om wedstrijden te gaan rijden, zal er via de KNWU een wedstrijdlicentie moeten worden aangevraagd. Dit is vooral belangrijk voor de verzekering. Om wedstrijden te rijden zal ook een chip aangeschaft moeten worden. De wedstrijden van de KNWU worden allemaal met chips verreden zodat alle uitslagen professioneel kunnen worden vastgesteld. Beiden kan de renner regelen door in te loggen op mijn knwu.  (Via WWV heb je het basislidmaatschap KNWU en vanuit dit lidmaatschap kun je inloggen op Mijn KNWU met je mailadres dat opgegeven is bij het lidmaatschap van WWV)

LJC: De wedstrijdjeugd van WWV neemt deel aan de Landelijke Jeugd Competitie (LJC). Deze competitie wordt verreden per categorie waarbij de meisjes apart worden geklasseerd.

Voor de Landelijke Jeugd Competitie wedstrijden wordt ook een klassement verreden. Naast bekers voor de eerste 3 jongens en eerste 3 meisjes per categorie zijn er iedere wedstrijd punten te verdienen door de klassering van die dag en bonuspunten voor de regelmatigheid (aantal wedstrijden die je meedoet). Aan het einde van het seizoen worden hier ook bekers verdiend. Deze landelijke wedstrijden worden in alle windstreken van Nederland gehouden.

Nationale Wedstrijden
Daarnaast zijn er nog andere landelijke wedstrijden, de zogenaamde Nationale wedstrijden. Bij dit soort wedstrijden rijden er heel veel verschillende categorieën van de recreanten (funklasse) tot aan de Amateurs/Profs (Elite). Ook de jeugd heeft in dit programma een plekje. Deze wedstrijd wordt vaak ’s middags verreden. Alle jeugd start tegelijk en wordt geklasseerd in de volgende categorieën:
Jeugd 8 t/m 10 jaar
Jeugd 11 en 12 jaar
Jeugd 13 en 14 jaar
Dit zijn ook hele leuke wedstrijden om te doen en je bent altijd vrij om naar zo’n wedstrijd te gaan, ook al hebben de trainers een bepaalde wedstrijd niet op het programma staan. Inschrijven voor deze wedstrijd kan vaak alleen op de wedstrijddag. Kijk hiervoor op de website van de betreffende wedstrijd.

Regionale Wedstrijden
Sinds 2015 is er weer een reeks wedstrijden op regionaal niveau. Deze wedstrijden worden georganiseerd door verschillende verenigingen in Zuid-Holland. Voor de agenda, informatie, inschrijving, regelement en uitslagen zie website MTB Cup Zuid Holland

Nationaal kampioenschap
Naast alle bovenstaande wedstrijden is er jaarlijks een wedstrijd om het nationale kampioenschap. De start is gelijk aan de wedstrijden voor de Landelijke Jeugd Competitie waarbij de jongens en meisjes apart worden geklasseerd. Je hebt dus zowel bij de jongens als de meisjes een Nederlands Kampioen. De startvolgorde wordt bepaald aan de hand van de stand in de Landelijke Jeugd Competitie. Je kunt alleen maar meedoen met de nationale kampioenschappen als je voldoende LJC wedstrijden gereden hebt.

Eisen mountainbike
Natuurlijk moet de mountainbike technische in orde zijn, remmen, banden, derailleur, ketting en tandwielen moeten goed gaan, ook speling op de voorvork, balhoofd en wielen mag niet voorkomen. Daarnaast zijn er nog een aantal speciale eisen rondom de veiligheid van de deelnemers. Er mogen geen delen op de mountainbike aanwezig zijn die een gevaar opleveren voor de deelnemers. Standaarden, sloten en spatborden mogen niet op de mountainbike gemonteerd zijn. Ook moeten de uiteinden van de sturen en barends afgesloten zijn met een dopje. Nog een belangrijke regel is dat de wielen maximaal 29 inch mogen zijn en breedte van de banden minimaal 40 mm moet bedragen. De keuze welk type profiel je gebruikt staat vrij. Er zijn geen speciale eisen, zoals bij het jeugdwielrennen, gesteld aan de verzetten die op de mountainbike gemonteerd zijn.

Wat je verder nog moet weten
Het is belangrijk om de informatie van de betreffende wedstrijd goed door te nemen zodat je weet hoe laat je aanwezig moet zijn. Het is verstandig om een uur voor de aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig te zijn, zodat je rustig kan inschrijven en het parcours goed kan verkennen. Wedstrijden moeten altijd in de clubkleren gereden worden en het is verplicht om met een chip te rijden. Laat je bij je eerste wedstrijd begeleiden door een van de trainers. Meestal zijn er meerdere aanwezig omdat hun zoon of dochter die dag ook aan de start verschijnt. Zij willen je altijd helpen en vertellen hoe alles in zijn werk gaat.

 

 

 

MTB Cup Zuid-Holland

In de regio Zuid Holland is er een leuke en laagdrempelige MTB competitie voor de jeugd bij verschillende verenigingen, de MTB Cup Zuid Holland. Voor meer informatie over deze competitie en de wedstrijdkalender kijk op de website.

Tijdens de wintermaanden worden er in deze regio ook leuke MCC (veld)wedstrijdjes georganiseerd waar je ook aan mee mag doen met je MTB fiets voor de Jeugd. Kijk hier voor meer info.

LID WORDEN

Je mag meefietsen als je 7 jaar bent. Om te kijken of je de sport mountainbike leuk vindt, kun je een aantal keer meedoen. Je kunt je dan op zaterdagmiddag tussen 13.30 uur en 14.00 uur melden bij ons clubgebouw in de Wollebrand. Wanneer je zelf nog geen mountainbike en een helm hebt, is het ook mogelijk deze bij ons te huren voor een aantal keer.

Het is mogelijk om 8 weken een mountainbike te huren. Vier weken om te proberen en te kijken of je mountainbiken leuk vindt. Besluit je daarna lid te worden, dan kun je nog maximaal 4 weken een fiets blijven huren. Na die tijd wordt je geacht zelf een mountainbike te hebben. De fietsen kunnen alleen tijdens op de zaterdagmiddag trainingen geleend worden, niet op woensdagavond.

Kosten voor huur fiets (mét fietshelm) € 4,00 per keer.

Wat verwachten we van je als je lid wilt worden?

 • Je wilt graag alle technieken van het mountainbiken leren.
 • Je bent gemotiveerd en neemt deel aan alle, door de afdeling MTB georganiseerde, MTB wedstrijden.
 • Deze wedstrijden worden georganiseerd op het terrein van WWV en in het recreatiegebied de Wollebrand
 • Je neemt deel aan de Rabo Dikke Banden Races in de Westlandse dorpskernen

Lid worden
Als je na vier weken besluit om lid te worden van Westland Wil Vooruit, ga dan naar het aanmeldformulier  Als je het formulier hebt ingevuld volgt een webpagina met verdere informatie.

Nadat je het formulier hebt ingevuld en verstuurd (je krijgt geen bevestiging) gaat het naar onze ledenadministratie en krijg je t.z.t. een mail dat je lid bent van WWV.

 

Pin It on Pinterest