Ready2Race Dikke Banden Race + kalender 2024

Racen door je eigen dorp?

De Dikke Banden Race is een echte officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes tussen de 7 en 12 jaar oud. Meedoen kan op je eigen fiets, en je hoeft geen rekening te houden met verkeer omdat het parcours de gehele dag verkeersvrij is.

Reglement:
 • Deelname is gratis.
 • Iedereen van 7 tot en met 12 jaar kan deelnemen.
 • Er wordt gefietst in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst. Bij voldoende aantal deelnemers rijden de jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes.
 • Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te houden mag je geen lid zijn van een wielervereniging of van de KNWU.
 • Meedoen kan op de normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een bandbreedte van minimaal 28 millimeter. Racefietsen en fietsen met racesturen zijn niet toegestaan. De fiets moet voorzien zijn van goede remmen.
 •  Versnellingen zijn toegestaan maar click-pedalen zijn niet toegestaan.
 • De wedstrijdjury en wedstrijdcoördinator hebben het recht een deelnemer ter plekke van klasse te veranderen.
 • Tijdens de Ready2Race Loopfietsen Race & Ready2Race Dikke Banden Race is het verplicht om een helm te dragen. Deelnemers zonder eigen helm krijgen een helm te leen van de wedstrijdorganisatie.
 • De organisator van de Dikke Banden Race beschikt over de juiste communicatiemiddelen om in het geval van een ongeluk hulpdiensten in te roepen als de wedstrijdorganisatie dat nodig vindt.
 • Tijdens de wedstrijden kunnen er foto’s gemaakt worden die geplaatst kunnen worden op openbare websites en/of social media. Indien je als deelnemer, ouder of verzorger van een deelnemer of toeschouwer daar bezwaar tegen hebt dan wordt daar uiteraard rekening mee gehouden. Maak uw eventuele bezwaar kenbaar bij de organisator. Indien er geen bezwaar wordt gemaakt dan gaan we ervan uit dat je akkoord bent.
 • Ready2Race evenementen vinden o.a. plaats op wielerparcoursen. Dat zijn gemeentelijke sportaccommodaties. Deze voldoen aan de algemeen geldende veiligheidsnormen.
 • Ready2Race evenementen worden georganiseerd door lokale organisaties (vaak onder auspiciën van de KNWU) in samenwerking met Team Visma | Lease a Bike. De organisaties zijn verzekerd voor eventuele wettelijke aansprakelijkheid. Dat neemt niet weg dat deelname altijd op eigen risico is en iedereen over een WA- en ziektekostenverzekering dient te beschikken voor het geval er een ongelukje gebeurt.

Kalender 2024

Kwintsheul Woensdag 12 juni start 16u45. inschrijven vanaf 15u45.

Maasdijk Woensdag 19 juni start 15u45. inschrijven vanaf 14u45.

Honselersdijk  Donderdag 27 juni. start 16u00. inschrijven vanaf 15u00.

Monster Woensdag 3 juli. start 15u30. inschrijven vanaf 14u30.

‘s-Gravenzande Woensdag 10 juli. start 16u30. inschrijven vanaf 15u30.

Wateringen Donderdag 25 juli. start 13u15. inschrijven vanaf 12u15.

De Lier Dinsdag 13 augustus. start 16u15. inschrijven vanaf 15u15.

Naaldwijk Dinsdag 20 augustus. start 15u15. inschrijven vanaf 14u15.

Poeldijk Donderdag 29 augustus. start 16u45. inschrijven vanaf 15u45.

 

Er wordt gefietst in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst. Bij voldoende aantal deelnemers rijden de jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes. Na elke wedstrijd is er een prijsuitreiking voor de eerste 3 renners/sters en er wordt een klassement bijgehouden. De uitslagen en dit klassement vind je terug op de website van de Stichting Wielerevenementen Westland: De Dikke Banden Race (swew.nl)

De winnaars van het eindklassement krijgen een lidmaatschap voor een jaar bij Westland Wil Vooruit met een wielershirt van Westland Wil Vooruit. Je mag kiezen of je wilt mountainbiken of wielrennen, hoe leuk is dat!

Heb je nu niet gewonnen, maar ben je wel enthousiast geworden, kom dan eens kijken bij wielervereniging Westland Wil Vooruit. Wij hebben een heel mooi mountainbike- en wielrenparcours in recreatiegebied De Wollebrand te Honselersdijk. Hieronder volgt wat meer uitleg.

Mountainbiken

Vind jij het stoer om over bospaden en heuvels te fietsen en onder de bagger thuis te komen?

Meld je dan op zaterdagmiddag van 13:15 tot 13:45 uur bij ons clubgebouw in de Wollebrand en fiets om 14:00 mee op ons mountainbike parcours. Je mag meefietsen als je 7 jaar of ouder bent.

Zie voor meer informatie: Jeugd MTB – Westland wil Vooruit

Wielrennen

Hou jij van snelheid en hard door de bochten gaan? Op donderdagavond kan jij met ons meefietsen op de racefiets!

Voor meer informatie en om je hiervoor aan te melden kan je een mailtje sturen naar jeugd-ren-contact@westlandwilvooruit.nl.

Zie voor meer informatie: Jeugd wielrennen – Westland wil Vooruit

Scroll op deze pagina naar beneden voor alle informatie over het jeugdwielrennen bij WWV.

Geen fiets en/of helm? Geen nood. Er zijn fietsen en helmen aanwezig zodat je kan proberen of het iets voor je is. In verband met beschikbaarheid even vooraf aangeven wat je nodig hebt.

       

Pin It on Pinterest