Dikke Banden Race

Wat is de Dikke Banden Race en voor wie?

Racen door je eigen dorp?

De Dikke Banden Race is een echte officiële fietswedstrijd voor jongens en meisjes tussen de 7 en 12 jaar oud. Meedoen kan op je eigen fiets en je hoeft geen rekening te houden met verkeer omdat het parcours de gehele dag verkeersvrij is.

Voorwaarden om mee te doen:

  • Je bent tussen de 7 en 12 jaar oud;
  • Je hebt een fiets met een banddikte van 28 millimeter en dit mag geen racefiets zijn;
  • Een gewone fiets, mountainbike of citybike zijn wel toegestaan;
  • Versnellingen zijn toegestaan;
  • Je mag helaas niet aangesloten zijn bij de KNWU, om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te houden;
  • Om in aanmerking te komen voor de eindwinst in het klassement moet je minimaal aan 4 wedstrijden deelnemen. Wanneer je meer dan 4 wedstrijden rijdt dan tellen de beste 4 uitslagen.

Er wordt gefietst in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst. Bij voldoende aantal deelnemers rijden de jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes. Na elke wedstrijd is er een prijsuitreiking voor de eerste 3 renners/sters en er wordt een klassement bijgehouden. De uitslagen en dit klassement vind je terug op de website van de Stichting Wielerevenementen Westland: De Dikke Banden Race (swew.nl)

De laatste wedstrijd vindt plaats op het parcours van wielervereniging Westland Wil Vooruit. Dit zal zijn op zondag 3 september a.s. Meer informatie hierover volgt.

De winnaars van het eindklassement krijgen een lidmaatschap voor een jaar bij Westland Wil Vooruit met een wielershirt van Westland Wil Vooruit. Je mag kiezen of je wilt mountainbiken of wielrennen, hoe leuk is dat!

Heb je nu niet gewonnen, maar ben je wel enthousiast geworden, kom dan eens kijken bij wielervereniging Westland Wil Vooruit. Wij hebben een heel mooi mountainbike- en wielrenparcours in recreatiegebied De Wollebrand te Honselersdijk. Hieronder volgt wat meer uitleg.

Mountainbiken

Vind jij het stoer om over bospaden en heuvels te fietsen en onder de bagger thuis te komen?

Meld je dan op zaterdagmiddag van 13:15 tot 13:45 uur bij ons clubgebouw in de Wollebrand en fiets om 14:00 mee op ons mountainbike parcours. Je mag meefietsen als je 7 jaar of ouder bent.

Zie voor meer informatie: Jeugd MTB – Westland wil Vooruit

Wielrennen

Hou jij van snelheid en hard door de bochten gaan? Op donderdagavond kan jij met ons meefietsen op de racefiets!

Voor meer informatie en om je hiervoor aan te melden kan je een mailtje sturen naar jeugd-ren-contact@westlandwilvooruit.nl.

Zie voor meer informatie: Jeugd wielrennen – Westland wil Vooruit

Scroll op deze pagina naar beneden voor alle informatie over het jeugdwielrennen bij WWV.

Geen fiets en/of helm? Geen nood. Er zijn fietsen en helmen aanwezig zodat je kan proberen of het iets voor je is. In verband met beschikbaarheid even vooraf aangeven wat je nodig hebt.

Programma Dikke Banden Races 2023:

15 juni 2023 Kwintsheul

22 juni 2023 Honselersdijk

5 juli 2023 ’s-Gravenzande

19 juli 2023 Monster

27 juli 2023 Wateringen

8 augustus 2023 De Lier

15 augustus 2023 Naaldwijk

3 september 2023 WWV parcours Honselersdijk

Zie voor de starttijden de website van Stichting Wielerevenementen Westland: Criteriums (swew.nl)

 

 

 

 

Pin It on Pinterest