Rabo Dikke Banden Race

WWV en Rabobank zijn al lang aan elkaar verbonden en sinds 1996 heeft dit geresulteerd is een intensieve samenwerking waarbij het WWV-Rabojeugdwielerplan is opgezet.
Het WWVRabojeugdwielerplan heeft als doel de kwaliteit van de wielersport  te verbeteren en daarbij worden de jeugdafdelingen van Westland Wil Vooruit financieel ondersteund. Dankzij deze steun van de Rabobank kunnen trainerscursussen, de aanschaf van materiaal en de sponsoring van de jeugdwedstrijden, trainingskampen en trainingen worden gefinancierd.

De Rabo Dikke Banden Race is onderdeel van het jeugdwielerplan en wordt speciaal georganiseerd voor kinderen in de leeftijdscategorie van 7 tot en met 12 jaar en worden verreden tijdens de negen Westlandse wielerrondes in de dorpskernen van Gemeente Westland. Alle kinderen kunnen (gratis) meedoen. Meefietsen kan op een gewone fiets of mountainbike met dikke banden. Minimaal moeten de banden 28 mm breed zijn!

Het gehele seizoen wordt er een klassement bijgehouden en op de finaledag worden de prijzen en echte wielertruien uitgereikt.
Voorts wordt er jaarlijks een landelijke Rabo Dikke Banden Race finaledag georganiseerd. De kinderen kunnen zich voor de landelijke finaledag plaatsen door als eerste over de meet te komen bij een Dikke Banden Race.
Westland Wil Vooruit heeft al drie keer de landelijke finaledag mogen organiseren op het parcours van Westland Wil Vooruit en éénmaal op Papendal.

De organisatie van de RDBR bestaat uit een flinke groep trouwe vrijwilligers die jaarlijks klaarstaan om de jeugdige rijders te begeleiden en te faciliteren tijdens de negen races in de verschillende dorpskernen. Dit alles in samenwerking met de plaatselijke wielercomités.

De coördinatie en organisatie vanuit WWV is in handen van Annet Duijvesteijn en Mieke Stijger en is bereikbaar via Miekestijger@hetnet.nl

Pin It on Pinterest