MTB Evenementen

De afdeling Mountainbike is een zeer actieve afdeling waar het hele jaar door verschillende evenementen worden georganiseerd.

Helaas is het programma voor 2021 in verband met de Corona crisis anders dan de voorgaande jaren. Vanzelfsprekend worden jullie op de hoogte gehouden door de leiding wat wel doorgaat en wanneer. 

Clubkampioenschap
Een keer per jaar word het clubkampioenschap georganiseerd, tijdens deze wedstrijdjes kunnen allen leden van de vereniging clubkampioen worden in zijn of haar leeftijdscategorie op de Mountainbike.

Sosef Cup
Daarnaast organiseren we voor de jeugd de Sosef Cup bestaande uit 4 wedstrijdjes op de club. Deze vinden plaats op eigen parcours op een woensdagavond in de periode mei – juni. Bij deze wedstrijdjes is meedoen belangrijker dan winnen!

Rabo Dikke Banden Races

Tijdens de criteriums in het Westland rijdt de jeugd van de mountainbike afdeling van Westland Wil Vooruit hun eigen wedstrijdjes tijdens de Dikke Banden Races.  Onze afdeling heeft hier een eigen programma wat we mogen rijden. Dus al onze jeugdleden rijden op hun eigen MTB fiets een parcours. Na het laatste criterium is er een prijsuitreiking. Iedereen die 5 of meer wedstrijden heeft gereden ontvangt een beker!
De verwachting voor 2020 is dat er een flink aantal criteriums niet doorgaan, zodat we een alternatief aan het bedenken zijn.

Mountainbikekamp

Jaarlijks wordt er voor de jeugd een Mountainbikekamp georganiseerd om op een ontspannen manier met elkaar als groep te trainen, te eten en slapen. Dit doen we op een locatie midden in de natuur ergens in het land. We fietsen mooie routes o.a. door de gebieden van Natuurmonumenten.
Het kamp in 2020 is wederom gepland in oktober. Rond de zomer weten we of dit wel of niet door kan gaan.

Winter activiteiten

Tijdens de wintermaanden organiseren we voor de hele afdeling MTB een Strandrace. Hier rijden we wedstrijdjes op leeftijd maar dan op het strand. Ieder lid kan zich hiervoor inschrijven!

Competities in de regio

In de regio Zuid Holland is er een leuke en laagdrempelige MTB competitie voor de jeugd bij verschillende verenigingen. Voor meer informatie over deze competitie en de wedstrijdkalender kijk op de website.

Tijdens de wintermaanden worden er in deze regio ook leuke MCC (veld)wedstrijdjes georganiseerd waar je ook aan mee mag doen met je MTB fiets voor de Jeugd. Kijk hier voor meer info. 16 november vindt de MCC wedstrijd bij Westland Wil Vooruit plaats.

Pin It on Pinterest