Amateurs en Sportklasse Wielrennen

Amateurs en Sportklasse

De Amateurs en Sportklasse renners trainen vaak alleen of met zijn tweeën. Ze komen elkaar tegen op de wegen in en rond het Westland. Van tijd tot tijd spreken we af om samen te trainen of om samen naar een wedstrijd te gaan. Uiteraard zien we elkaar regelmatig donderdagavond op de club tijdens de “Zomeravondcompetitie”. Bij voldoende animo organiseren we een keer een dag of een weekend “Zuid-Limburg of Ardennen”. Om bij de Amateurs goed mee te komen, zal een hogere trainingsomvang/intensiteit moeten worden geleverd dan bij de Sportklasse.
Trainingsindicatie amateurs: 6 tot 12  trainingsuren per week om op wedstrijdniveau mee te kunnen doen.

Trainingsindicatie sportklasse: 3 tot 6 trainingsuren per week om op wedstrijdniveau mee te kunnen doen.
Uiteraard verschilt het aantal trainingsuren per renner enorm door verschil in leeftijd, aanleg, belastbaarheid, ervaring, durf (techniek), mentaal (kunnen afzien) enzovoort.
Voor meer informatie over training e.d. kun je contact opnemen met Marco Kuivenhoven (contactpersoon Amateurs/Sportklasse) via telefoonnummer: 06
Licentie
Om deel te nemen aan criteriums en andere grote wedstrijden is een KNWU-licentie verplicht. In 2020 kost deze licentie voor een Amateur € 106,-  en voor Sportklasse € 92,-.
De licentie kun je zelf aanvragen op de website van de KNWU met de inlogcodes die je krijgt als je lid wordt.
Vanaf de categorie junioren dien je ook éénmalig een sportkeuring te ondergaan. Wij adviseren om deze elk jaar te herhalen.
Wil je een paar keer per jaar wedstrijden rijden of heb je heel weinig tijd om te trainen, dan is de Trimmerscategorie misschien iets voor je…

Transponder
De KNWU maakt gebruik van elektronische tijdwaarneming bij alle wedstrijden. Daarvoor is het gebruik van een transponder tijdens de KNWU wedstrijden verplicht.

Pin It on Pinterest