WWV dames op het hoogste niveau

Het vrouwenwielrennen heeft de laatste jaren een serieuze sprong gemaakt. Ook bij Westland Wil Vooruit is hier in de afgelopen jaren in geïnvesteerd. Dit resulteerde in 2018 tot een team van 23 rensters (nieuwelingen/junioren/elite-belofte dames) waar een mooi programma mee gereden kon worden. Helaas zette Corona alles stil. Op het moment dat fietsen weer mogelijk was waren er bij WWV te weinig rensters over om een goed programma te kunnen rijden. Gelukkig blijft talent nooit onopgemerkt en zijn er een flink aantal dames van toen doorgestroomd naar het hoogste niveau waar een aantal van hen op dit moment nog steeds actief is. Daniek Hengeveld bijvoorbeeld. Zij heeft onlangs de Vuelta gereden en rijdt voor Team DSM-Firmenich-PostNL en is ook een geweldige baanwielrenster waar ze ook Nederlands kampioene is. Laura Molenaar reed voor Parkhotel Valkenburg en tegenwoordig bij VolkerWessels. Kim Baptista rijdt bij Torelli en Emma Boogaard rijdt bij het kdm-pack cycling team. Ook Amber van der Hulst was van 2016-2022 actief op het hoogste niveau bij Park Hotel Valkenburg en Liv Racing. Ook Amber reed heel hard op de baan en was ook Nederlands kampioene. Nienke Wasmus uit Den Hoorn reed o.a. bij Biehler ProCycling, Proximus en tegenwoordig bij Jan van Arckel.

Rozemarijn Ammerlaan komt uit De Lier. Begonnen bij Westland Wil Vooruit als winnares van de Rabo Dikke Banden Race. Dat ze hard kon fietsen op een “gewone” fiets wisten we al, maar toen ze op een echte racefiets zat werd het al direct duidelijk, Rozemarijn is een talent! Via WWV kwam ze terecht bij het NXTG Racing team. Nadat ze in 2018 Nederlands kampioene tijdrijden werd, werd ze geselecteerd voor het wereldkampioenschap in Innsbruck. Daar werd ze in 2018 wereldkampioene tijdrijden bij de junioren.

In dit rijtje mag ook Celine de Vreede niet ontbreken. Als 7 jarig meisje kwam ze bij WWV. De tekst “de aanhouder wint” slaat zeker op Celine. Bij de jeugd wordt ze vaak “gedubbeld” tijdens de wedstrijden maar dat weerhoudt Celine er niet van om keihard te blijven trainen. Vanaf haar 16e jaar rijdt Celine bij de ID renners, wat staat voor Intellectual Disability. Celine werd meerdere malen Nederlands kampioene wegwielrennen, tijdrijden en veldrijden. Ook werd ze meerdere keren gekozen tot beste G-sporter van de gemeente Westland!

Larissa Hartog komt net als Rozemarijn en Celine uit De Lier. Als 7 jarig meisje komt ze bij WWV bij de Mountainbike afdeling waar ze heel succesvol is. Ze wordt meerdere malen Nederlands Kampioene. Wanneer Larissa nieuwelinge wordt vertrekt ze naar het Merida Bassa Biking Team waar ze deel kan nemen aan de Benelux cup, een serie wedstrijden in België, Nederland en Luxemburg. Als eerstejaars juniore wordt ze in 2018 Nederlands Kampioene. In dat jaar wint ze ook de prestigieuze MTB Talent Award. In 2019 maakt ze de overstap naar het Giant Liv Off-Road Team. Ook ontdekt ze het veldrijden en ook daar is ze succesvol. Ze rijdt in het veld voor ZZPR.NL-Orange Babies Cycling Team waar ze begin dit jaar 2e werd in de Kasteelcross-Zonnebeke. Op de weg rijdt Larissa bij WV Schijndel en tijdens het NK in juni 2024 werd ze 3e bij de elite/beloften vrouwen zonder contract.

En dan natuurlijk Mylène de Zoete uit Naaldwijk. Als klein meisje begonnen bij de MTB afdeling van WWV. Ze ging wielrennen er eigenlijk bij doen. Het was al snel duidelijk dat Mylène een talentvolle wielrenster was. Naast het wegwielrennen ontdekt ze ook het baanwielrennen. Na de nieuwelingen gaat ze naar het Beet-it team. Vanaf 2020 kwam ze uit voor NXTG Racing, het latere AG Insurance NXTG. Op de weg behaalde Mylène diverse podiumplaatsen, ze werd o.a. derde in de derde etappe van de Setmana Ciclista Valenciana en behaalde ze podiumplaatsen in etappes van de Baloise Ladies Tour. Op 12 oktober 2023 boekt ze haar eerste profoverwinning door winst in de eerste etappe van de Ronde van Chongming, een wedstrijd in China op World-Tourniveau. Ook was Mylène zeer succesvol bij het baanwielrennen en werd ze diverse malen Nederlands Kampioen. Ze kwam bij de Nederlandse selectie en nam deel aan de Europese kampioenschappen baanwielrennen in 2019 in Apeldoorn waar ze een 7e plaats behaalde op de ploegenachtervolging. In 2022 won ze brons op de afvalkoers bij de Europese kampioenschappen in München. Mylène rijdt voor het Duitse Ceratizit-WNT-Pro Cycling Team en hoopt ze deel te mogen nemen aan de Tour de France Femmes die op 12 augustus 2024 in Rotterdam van start zal gaan en via Westland zal finishen in Kijkduin.

Dames 2014 (foto Rolf van Koppen)               Dames 2018                                                       Daniek Hengeveld

Daniek Hengeveld (foto Brian Petyt)            Amber van der Hulst                       Amber van der Hulst

Rozemarijn Ammerlaan                                   Rozemarijn Ammerlaan wereldkampioene   Celine de Vreede                     Celine de Vreede en Jesse                                                                                                                                                                                                                                   Flikweert Nederlands Kampioen

Nominatie beste G-Sporter           Larissa Hartog Ned.Kamp. 2014 WWV         Larissa Hartog brons NK 2024

Mylène de Zoete                                                Mylène brons bij EK baanwielrennen

Mylène de Zoete eerste profoverwinning China 2023

 

 

Pin It on Pinterest