Nieuwelingen met goed gevoel naar Course de la Paix

door | mei 3, 2022 | Nieuwelingen wielrennen

Deel dit bericht via:

Vrijdag start de Course de la Paix ( Vredeskoers U17 ) in Tsjechië. Ploegleiders Paul en Luc reizen woensdag af met een sterk team nieuwelingen, waarmee ze hopen hoge ogen te gooien.

Het seizoen begon dit jaar bij de nieuwelingen direct goed. De eerste klassieker van het seizoen in Yerseke werd gewonnen door Job. Hij was in een sprint-a-deux de rapste na 80 km koers over smalle wegen in en rond Yerseke. Een goed voorbeeld doet volgen, zo zullen ze gedacht hebben bij de nieuwelingen. Na Yerseke volgde er een derde plek in Noord-West Overijssel en zelfs winst in de criteriums Woensdrecht en Geldrop! En het mooie van het verhaal: elke keer stond er een andere renner op het ereschavot. Een sterk team in de breedte dus!

De laatste overwinning in Geldrop werd behaald door Anco Balif. Balif was dit seizoen al in meerdere criteriums succesvol met podiumplekken in de Ronde van de Uithof (2e) en in de Ronde van Scheijndel (3e). Hij is één van de renners die ook komende week aan start staat in Tsjechië. Anco rijdt zijn eerste jaar bij Westland Wil Vooruit, maar blijkt de Westland mentaliteit al aardig onder de knie te hebben. In Geldrop koos hij na een goede start na een paar rondjes de aanval. “De eerste paar rondjes ging best wel soepel voor mij ondanks hier en daar een valpartij. Op een gegeven moment dacht ik: Hé, dit is mijn kans, dus ik sprong weg uit het peloton met een andere gozer.”, aldus Balif. “Na een paar rondjes hadden wij een voorsprong van 45 seconden. Met grote dank aan Jan, die zijn best heeft gedaan om de samenwerking in het peloton te verstoren. In de laatste 2 ronden merkte ik dat die andere jongen echt moe begon te worden. Maar ik pushte hem om te proberen boven de 40 km per uur te blijven rijden, want anders zou het peloton terug komen. In de laatste bocht van de laatste ronde reed ik vol van hem weg richting de sprint, waardoor ik de winst pakte. “ Anco is met deze overwinning leider in het Belisol Eindhoven klassement en reist met een gevoel richting Tsjechië af.

De start van Course de la Paix voor de nieuwelingen  is vrijdag 6 mei in Jevicko met een proloog. Diezelfde dag volgt een bergetappe van 75 km. Op zaterdag rijden de nieuwelingen een klimcriterium van 22 km, in de middag gevolgd door een bergetappe van 81 km. Op 8 mei wordt een tijdrit van 15 km, afgewerkt. Naast Anco staan de volgende renners voor Westland Wil Vooruit aan start in Tsjechië:
Liam van Os
Pepijn de Kok
Freek de Kok
Jonathan van den Berg
Kaj Roeling

Paul en Luc hebben goede hoop dat de prestaties van afgelopen maanden wordt doorgetrokken in Tsjechië. Meer informatie over Course de la Paix is te vinden op www.sportsoft.cz 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest